Experterna är ense - det är ett genidrag

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

ISTANBUL

Som vanligt var det Svennis som hamnade på tapeten.

Luffarn, Eleganten, Laptop och Babyface Killer satt med spetsade öron i baren på Hotell Hyatt i natt, vi bytte informationer angående Svennis eventuella avhopp till Chelsea och vi kom alla fram till samma sak:

Jo.

Det blir nog så.

Det blir nog Chelsea.

Egentligen hade jag tänkt mig en fridfull, tidig insomning i det underbara Istanbul, men så fort jag slog fötterna i turkisk mark hade jag Gänget på mobilen.

Ni kanske minns dem från VM förra sommaren:

De engelska fotbollskrönikörerna. Experter och profiler och suveräna journalister, så totalt olika varandra men ändå så tätt sammansvetsade i jobbet. Det är de grabbarna som sitter vid makten i engelsk fotboll.

- Du kommer hit, skrek Luffarn.

Naturligtvis bodde han och de andra på ett tio gånger flottare hotell än jag, men återseendet var värt taxipengarna.

Luffarn var klädd i rutig skjorta, svarta jeans och svart kavaj, han hade lämnat sina vita jättelika clownskor hemma och var för en gångs skull hyfsat välrakad.

Otroligt nog var jag klädd på nästan exakt samma sätt, och Luffarn granskade mig uppifrån och ner:

- Jag är glad att du anammat min stil.

Vi diskuterade Sven-Göran Erikssons framtid.

- Det har varit mycket snack om Chelsea och det ligger definitivt en hund begraven i den här storyn. Det här med pre-contract (optionskontrakt) är spännande. Jag tror att Sven länge har letat efter en väg bort från det engelska landslaget, och efter affären med Rio Ferdinand kan han ha fått den ursäkt han behöver för att ge FA långfingret, sa Luffarn.

Karriären är snart slut

Han var kolossalt nyfiken på Sportbladets uppgifter i frågan, men frustrerad över att de första upplagorna för länge sedan gått i tryck hemma i London.

Babyface Killer från Daily Star tror också att Svennis karriär som engelsk förbundskapten snart är slut.

- Den här optionsgrejen har jag inte hört talas om. Men Roman Abramovitj (Chelseas stenrike ägare) är ingen dumskalle. Allt verkar logiskt.

In från vänster klev så Ian från Daily Mail, och är det någon på de brittiska öarna som kan Svennis utan och innan är det han.

- Det där med Sven och Chelsea och ett redan färdigskrivet kontrakt hade jag en artikel om redan för tre veckor sedan. Det var kanske för tidigt. Det var ingen som trodde mig. Men efter Rio Ferdinand-skandalen har allting satts på sin spets, sa han.

Ian, som har vissa drag av en pudel, tror stenhårt på en skilsmässa mellan Svennis och FA.

- Uppgörelsen med Chelsea är ju genial...och så typiskt Sven. Han ser alltid till att ha ett färdigt alternativ. Det har varit så ända sedan han svek Blackburn och valde Sampdoria i stället. Alltid ett annat val att göra, alltid en win-win-situation.

Men är Svennis verkligen så iskall att han lämnar Englands landslag FÖRE Portugal-EM, om nu England kvalificerar sig?

Ian, pudeln:

- När han var aktuell för Manchester United före VM tackade han nej med motiveringen: "They will kill me". Han kunde alltså inte avgå innan VM på grund av rädsla för journalisterna. Det är vi som är "they". Nu är det samma sak. Om han kunde skulle han hoppa av redan i dag och skriva på för Chelsea. Men häromdagen sa han till mig: "They will kill me". Han ser nog till att göra en snygg sorti.

Experterna är eniga

Alla de engelska experterna tycks i alla fall vara ense om att det vore ett genidrag av Svennis att skriva på för den svältfödda Londonklubben Chelsea.

- Tänk efter själv. Chelsea har inte vunnit en ligatitel på 56 år. Ändå har de fantastiska resurser nu. Och om Eriksson kommer och gör dem till mästare blir han omåttligt hyllad. Det är ett drömläge.

Eleganten, den seriöse morgontidningsgiganten från Daily Telegraph, hade gula mollskinnsbyxor och blå, sköljmedelsfräsch polo.

- Ni får säga vad ni vill, sa han.

- Enligt mitt förmenande har Sven sett mer och mer konfunderad ut den senaste tiden. Han verkar inte tycka att England är ett civiliserat land. Han har möjligen rätt. Han har försökt förstå oss, men nu ser han på oss under presskonferenserna som om vi vore totalt obegripligt stenåldersfolk. Så...vill han verkligen stanna i landet?

Laptop, mannen som minns alla passningar som slagits i VM-historien, sa ingenting. Babyface Killer försökte tänka. Luffarn sa att han skulle gå och pinka, men sprang förmodligen iväg och snabbskrev en artikel i lönndom.

Mister Bison och Skelettet sov sött på sina rum.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN