Laul: Helsingborg säger inte nej om buden börjar trilla in

FOTBOLL

Henke Larsson fick mersmak av EM och eftersom han ändå ska fortsätta i landslaget, vill han spela i en klubb där han får uppleva de stora matcherna igen.

Men han lämnar knappast allsvenskan för Tottenham, Everton eller Feyenoord som det nu talas om.

Annat om Sir Alex ringer igen.

I ett hittills opublicerat citat i artikeln här över bekräftar Larsson för första gången att han erbjöds ett flerårskontrakt av Alex Ferguson efter tremånaderslånet vintern 2007.

Den gången nobbade Henke och HIF. Skulle United höra av sig igen är jag inte säker på att svaret blir det samma.

Henke har kommit fram till att hans kropp håller ett par år till, han fick mersmak av sommarens fotbolls-EM, tänker fortsätta i landslaget och vill spela i en klubb där han får uppleva de stora matcherna igen.

Så går i alla fall snacket tre dagar före transferfönstret stänger.

Henke har två alternativ

En försäljning i storleksordningen 10–20 miljoner kronor skulle rädda HIF:s ansträngda ekonomi, därför tror jag inte att ordföranden Sten-Inge Fredin kategoriskt säger nej om buden börjar trilla in.

Till syvende och sist handlar det om vad Larsson själv vill. Hans alternativ är, som jag ser det, två:

Köra hösten ut i HIF för att sedan släppa landslaget, varva ner i Högaborg och parallellt med det satsa på en tränarutbildning.

Göra en ny storsatsning i en europeisk toppklubb.

Fortfarande ett aktat namn

Om Henke väljer alternativ två tror jag inte att Tottenham, Everton, Feyenoord eller ens hans gamla kärlek Celtic är aktuella. Det som möjligen kan få Henke att bryta upp på nytt är om låt säga någon av Champions League-klubbarna i England, Italien eller Spanien lägger upp det perfekta erbjudandet för såväl Larsson som Helsingborg.

Enligt engelsk media är Manchester United inte intresserade denna gång, å andra sidan var det först i går som ryktet att Henke är till salu fick fäste i fotbolls-Europa där det slog ned som en bomb. Den snart 37-årige anfallaren är fortfarande ett aktat namn. En och annan värvningsansvarig ringde agenten Rob Jansen under gårdagen för att kolla läget.

Det gjorde jag också, men hamnade hos en underhuggare som meddelade att ryktena inte stämde, Larsson skulle spela kvar i Helsingborg. Med tillägget ”tror jag”.

Och är det något man lärt sig när det gäller Henrik Larsson är det att man inte ska tro så jävla mycket.

Henke gör ändå alltid tvärtom.

ARTIKELN HANDLAR OM