Berggren sänkte sitt forna lag

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Gefle skrällde – igen

släkten är värst Hasse Berggrens (t.v.) mål fällde hans gamla lag Elfsborg.
Foto: Bildbyrån
släkten är värst Hasse Berggrens (t.v.) mål fällde hans gamla lag Elfsborg.

Drömmen om en repris av resultatet 2005 blev verklighet.

Men inte på det sätt som Elfsborg hoppats.

Därför blev det förlust för första gången på Borås Arena i år, 1–0 mot Gefle.

Gefle är en riktig skräckmotståndare för Elfsborg på Borås Arena. 2005 var senaste gången som Magnus Haglunds mannar lyckades besegra laget från Gävle. Då hette segerskytten Hasse Berggren. Det gjorde han även i kvällens match. Bara ett problem för Elfsborg. Nu spelar han i Gefle.

Det var en match som Elfsborg dominerade spelmässigt. Chansmässigt var det dock jämnt. I den andra halvleken höjde Elfsborg bolltempot, men de hade ändå väldigt svårt att skapa de riktigt vassa chanserna. Det kom först efter Hasse Berggrens ledningsmål i den 67:e minuten.

Skott blev till passning

Jonas Lantto spelade fram Yannick Bapupa som försökte skjuta. Det blev till en perfekt passning för Berggren som tryckte upp bollen i nät.

Resten av matchen handlade om en vild jakt på kvittering och poäng. Bästa läget hade Fredrik Berglund som sköt utanför i helt öppet läge när klockan hade passerat 90 minuter.

Gefle lyfter ovanför strecket

För Gefle var segern oerhört viktig. Nu klättrade laget upp ovanför nedflyttningsstrecket. Elfsborg å sin sida tappade poäng till toppkonkurrenterna. Tur i oturen för Elfsborg var att varken Kalmar FF eller AIK lyckades vinna sina matcher i den tolfte omgången.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN