”Han har fortfarande ett otroligt högt anseende”

FOTBOLL

Fredrik Ljungberg delar Europas sportjournalister

Foto: hyllad och sågad Journalisternas åsikter om Fredrik Ljungberg går isär.

Efter avskedet med West Ham kan Fredrik Ljungberg nu hamna i en annan europeisk liga. I både Italien och Frankrike är han välkommen.

– Några franska klubbar bored vara intresserade, säger Vincent Duluc på franska tidningen L' Equipe.

1. Hur är Fredrik Ljungbergs status nu?

2. Är någon klubb i er liga intresserad?


Darren Lewis, Daily Mirror

1. Arsenal vet när de ska släppa sina spelare. När West Ham kom med sitt bud höjde många på ögonbrynen, trots allt erbjöd de mycket pengar för en spelare på fel sida trettio. Och den här säsongen har Ljungberg verkligen inte varit bra, så folk har känt till vad som höll på att hända.

2. Han kräver mycket hög lön, det är problemet. Jag är inte säker på att någon skulle vilja betala allt. Ljungberg har varit bra, men det finns ingen garanti att den Freddie du betalar för nu är samma som fanns.


Juan Castro, Marca

1. Jag tyckte aldrig att han var en stor spelare. Han hade ett par bra år i Arsenal, men nu har han absolut sin bästa tid bakom sig. Jag skulle gissa att han kanske kan spela i ett par år till

2. Jag tror inte någon klubb i Spanien är intresserad av honom, han kommer definitivt inte att spela i ett av våra större lag. Det är möjligt att något lag i mitten eller i botten kan vilja ha honom, typ Zaragoza. Men jag har inte hört att någon klubb är intresserad.


Stefan Hermanns, der Tagesspiegel

1. De betalade mycket pengar bara för att slippa honom, det överraskade mig. Han spelade ju i EM och är fortfarande en bra spelare.

2. Läget är speciellt, jag tror ingen av de bästa klubbarna är intresserade. Kanske Rostock, de har ju massa svenskar. Å andra sidan spelar de i andradivisionen, det kanske inte Ljungberg vill.


Guido Guida, Gazzetta dello Sport

1. Ljungberg har fortfarande ett otroligt högt anseende här, även om alla vet att han inte är på toppen av sin karriär längre.

2. Huvudfrågan är hur mycket lön han vill ha och vilken roll. Se på Figo som startade i Inter de flesta matcher, han kom inte som någon ledare. Om Fredrik inte klagar på att sitta på bänken kommer alla lag vara intresserade. Jag tror att Roma och Juventus kommer prata med honom.


Vincent Duluc, L’Equipe

1. Det är något med ex-arsenalspelare. När Wenger släpper dem är de nära slutet. Det är samma med Henry och Petit. Ljungberg var inte samma spelare i West Ham längre.

2. Några franska klubbar borde vara intresserade, han jobbar hårt och kan spela i mitten, åt vänster eller åt höger. Men det blir dyrt och franska ligan är mer en liga för spelare i utveckling.

ARTIKELN HANDLAR OM