Hotade skjuta Steven Gerrard

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-11

”Han hotade skjuta honom i båda benen”

Steven Gerrard har fått ta emot allvarliga hot.

En tungt kriminellt belastad man har terroriserat Liverpools mittfältare och hotat att skjuta honom.

Följ ämnen
Steven Gerrard.

Under en pågående rån-rättegång i Lincoln har det framkommit uppgifter om att Steven Gerrard terroriserats av en tungt kriminell belastad man – George Bromley Jr – i Liverpool.

”Skjuta honom i båda benen”

För sin egen säkerhet anlitade Gerrard en beskyddare vid namn John Kinsella – samme Kinsella står nu åtalad för väpnat rån, skriver Liverpool Daily Post.

Under rättegången används ett brev från Stevens pappa Paul Gerrard där han berättar om hotelserna mot Gerrard och familjens respekt för den åtalade John Kinsella.

”2001 blev min son terroriserad av en tungt kriminellt belastad gangster, känd som ”The Psycho”, som hotade att skada honom allvarligt genom att skjuta honom i båda benen. Han försökte även pressa Steven på pengar. Vi tog kontakt med polisen och bad om skydd. Detta pågick under en lång tid”, skriver han.

Pågick under två år

I sitt brev berättar pappan att Liverpool-stjärnan även fått sitt hem vandaliserat och att han jagats hem från arenan av samme man.

Terrorn mot Liverpools lagkapten ska ha pågått under två års tid och skakat om familjen ordentligt.

Beskyddaren Kinsella bekräftar att han hjälpt familjen Gerrard.

– Jag pratade med George Bromley Jnr. Jag sade åt honom att sluta upp med det och låta honom vara ifred. Efter jag pratat med honom, så gjorde han som jag sa.

Rättegången mot de fyra männen som misstänks för rån pågår.

Följ ämnen i artikeln