Allsvenskan i fotboll

Sundsvall pusstar ut

Av: 

Martin Ohlsson

FOTBOLL

Mambo Mumba Gifs räddande ängel i slutminuterna: Mitt livs viktigaste mål

Superettan var i praktiken bara minuter bort. Då slog en gammal Norrköpingsbekanting till och gav GIF Sundsvall nytt hopp om fortsatt allsvenskt liv.

– Det här var nog det viktigaste målet i min karriär, säger match-hjälten Robert Mambo Mumba.

Att vinna matcher i årets allsvenska är inget som Gif Sundsvall direkt gjort till en vana. För att hitta senaste trepoängaren var man tvungen att gå tillbaka ända till slutet av juli då Gais besegrades på Ullevi.

Gårdagens möte med IFK Norrköping såg inte heller ut att innebära något trendbrott, i alla fall inte under matchens första 88 minuter. Minuten efter hittade dock Robert Mambo Mumba rätt med pannan och satte med det ordentlig press på Ljungs-kile.

– Det är för jävla roligt att vinna matcher. Det lät som vi hade vunnit SM-guld inne i omklädningsrummet, säger Sundsvalls tränare Sören Åkeby.

För segernickaren var vinsten speciell av flera skäl. Så sent som 2004 spelade den kenyanske landslagskaptenen nämligen division 5-fotboll i Norrköpingslaget Azech.

”Känns lite tråkigt”

Hur kändes det att skicka ner din gamla stads stolthet i Superettan?

– Jag brukade gå på deras matcher när jag bodde där så det känns faktiskt lite tråkigt. Men sådan är fotbollen. Just nu är jag bara glad över den här vinsten, den kändes riktigt skön.

Tillsammans med Mambo Mumba var det Giffarnas veteranmålvakt Fredrik Sundfors som med ett par jätteräddningar såg till att laget nu bara är två poäng från den åtrådda kval-platsen.

– Det känns bra och jag hoppas att vi är på rätt väg, men det är långt kvar fortfarande. Nu blir det till att följa Ljungskile – Malmö med stor spänning, säger Fredrik Sundfors.

Vad säger spåkulan?

–När allt det här är över tror jag att vi har Ljungskile bakom oss.

Martin Ohlsson

Åkeby fick äntligen glädjas.

89:e matchminuten – Mambo

Mumbas nick letar sig in i maskorna. Och Ari Skulason hyllar honom med en kyss. Hoppet om kvalplats lever.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

GIF Sundsvall

Superettan