Blatter om Ronaldo: Modernt slaveri

Vill se stjärnan i Real Madrid

Fifas president Sepp Blatter tycker att Manchester United borde låta Cristiano Ronaldo gå till Real Madrid.

– I fotbollen är det alldeles för mycket modernt slaveri, säger Blatter.

Ni kan historien vid det här laget. Real Madrid vill köpa Cristiano Ronaldo från Manchester United. Ronaldo har sagt att han vill spela i Real Madrid. Manchester United vill inte sälja.

Sedan dess har farbröder, systrar, pojkvänner, vd:ar och tränare uttalat sig om affären. Nu är det Sepp Blatters tur att yttra sig i frågan.

Skydda spelaren

I en intervju med Sky Sports gör Fifa-presidenten klart att han tycker att Ronaldo borde få gå till Real Madrid.

– Det viktigaste är att skydda spelaren. Om spelaren vill spela någon annanstans så borde man hitta en lösning. Om han stannar i en klubb där han inte vill vara är det inte bra för spelaren och det är inte bra för klubben, säger Blatter.

Kontraktet inte avgörande

Ronaldo har kontrakt med United, men det borde inte vara det avgörande, menar Blatter.

– Jag tycker att det är för mycket modernt slaveri inom fotbollen när det handlar om att köpa eller sälja spelare. Vi försöker gå in och medla i sådana fall. Reaktionen till Bosmandomen är att skriva längre kontrakt och om spelaren vill gå så finns det bara en lösning och det är att köpa ut sig från kontraktet, säger Blatter.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN