Lagerbäck: Missnöjd med resultatet

Av: Marcus Leifby, Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Överraskade genom att peta Stoor

Lagerbäck tog det lugnt på bänken.
Foto: Joel Marklund
Lagerbäck tog det lugnt på bänken.

En poäng hemma mot Portugal, men det borde ha varit tre. Det tycker förbundskapten Lars Lagerbäck som från bänken fick se Sverige missa flera fina lägen.

– Jag är nöjd med prestationen, men missnöjd med resultatet, säger han.

Inför matchen mot Portugal gick det mesta snett. Sverige åkte på skada på skada och till slut blev det nästan löjligt. Lars Lagerbäck tvingades satsa på sitt mest orutinerade lag sedan han tog jobbet som förbundskapten. Det höll på att sluta i succé.

– Det känns väldigt bra, vi hade kunnat vinna den här matchen, säger han.

Stoppade kantspringarna

Inför matchen överraskade Lagerbäck med att peta Fredrik Stoor till förmån för Behrang Safari och sätta över Mikael Nilsson på högerbacken. Ett beslut som föll väl ut. Portugals fruktade kantspelare kom aldrig loss. Vare sig Nani eller Cristiano Ronaldo.

– Främsta skälet till bytet var att få ut Micke på sin kant där han kan få ut full kapacitet. Sen är Behrang väldigt kvick, det var också ett skäl, säger Lagerbäck.

Gillade inte varningen

Förutom missarna var Lagerbäck nöjd med det mesta. Dock inte med varningen på Zlatan Ibrahimovic som innebär att Sverige måste klara sig utan sin största stjärna när det är dags för retur mot Portugal i Lissabon den 28 mars.

– Det känns lite petigt, han föser undan honom (Paolo Ferreira) med armen, det känns tuff, men det är inget att göra. Det går inte ändra ett domslut efteråt, det är bara att acceptera.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN