Zlatan Ibrahimovic

”Jag drack hela tiden – kom full till träning”

Zlatans förre radarpartner om sina alkoholproblem

Av: 

Martin Tolén

FOTBOLL

Adriano och Zlatan Ibrahimovic hade en god relation i Inter.

Nu berättar dock brassen om sitt alkoholmissbruk.

– Jag drack varenda kväll och kom full till träningarna, säger Adriano.

Mellan åren 2006 och 2009 spelade Zlatan Ibrahimovic och anfallskollegan Adriano hem ligan tre år i rad.

Och vid sidan av planen utvecklade duon en väldigt god relation.

– När jag kom till Inter, det första jag sa till presidenten var att jag kräver att han stannar för han är den spelare som jag vill spela med. Sättet han var på, han var ett djur. Han kunde skjuta från alla vinklar, ingen kunde tackla honom, ingen kunde ta bollen från honom. Han var ett rent djur, sa Ibrahimovic om brassen för ett år sedan.

– Jag vill bara säga att Ibra är en av de stora. Det var fantastiskt att spela med honom. Jag vill ta tillfället i akt att tacka honom för de fina orden han sa om mig. Zlatan finns alltid i mina böner, svarade Adriano då.

Berättar om alkoholmissbruket

Men Adrianos karriär fick aldrig den utveckling många trodde.

I stället staplades problemen och skandalrubrikerna på hög innan han fick sparken från klubben 2009.

Och nu berättar Adriano om att han utvecklade ett alkoholmissbruk under tiden i Inter vilket förstörde hans karriär.

– När min pappa dog kände jag ett extremt tomrum och kände mig väldigt ensam. Efter det blev allt bara värre eftersom jag isolerade mig själv. Enda gången jag kände mig lycklig var när jag drack. Därför gjorde jag det varenda kväll. Jag drack allt jag kunde komma åt: Vin, whiskey, vodka, öl. Väldigt mycket öl, säger Adriano i en intervju med brasilianska R7.

”Kom dyngrak till träningen”

Och problemen gick så långt att han tog med sig alkoholmissbruket hela vägen in på Inters träningsanläggning när lagkamraterna skulle träna.

– Jag kunde inte sluta dricka och i slutändan tvingades jag bort från Inter. Jag visste inte hur jag skulle dölja det, jag kom full på morgonen till träningen. Jag dök alltid upp, oavsett om jag var dyngrak. Sedan fick Inter hitta på en historia för media att jag hade muskelproblem, säger Adriano.

Adriano avslutade karriären 2016 i Miami United och flyttade kort senare hem till Brasilien där han nu säger sig ha fått ordning på sitt liv.

– Jag insåg senare att problemet var människorna runtomkring mig. Vänner som inte gjorde annat än att ta mig till fester med kvinnor och alkohol, utan att tänka på något annat. I stället återvände jag till Brasilien, gav upp flera miljoner, men fick i stället lycka på köpet.

ANNONS

Se alla matcher från Champions League, La Liga och Serie A på C More!

Extern länk från C More

Gå till paketen

Publisert:

LÄS VIDARE

Lucas Moura – Tottenhams nya superhjälte

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

Adriano Leite Ribeiro

Serie A

Missbruk

Inter Milan