Sema debuterade när Watford vann

Av: Lo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:

Ken Sema har debuterat i Premier League.

Svensken hoppade in när Watford vann mot Brighton med 2–0.

– Att han redan är så nära att han är inhoppare - då är han ju en av de som är nära att starta, sa Viasats expert Martin Åslund i studion.

Den 5 juli lämnade han Östersund för Premier League. Värvad för drygt 20 miljoner kronor skrev Ken Sema på ett femårkontrakt med Watford.

Under försäsongen har han dessutom redan gjort en del avtryck i laget. Speltid i fem av lagets sex träningsmatcher, men även bäst resultat av alla i såväl spänsttest som snabbhetstest i Watfords interna fystester.

– Det blev lite snack i laget. De kallade mig en maskin. Jag fick det som smeknamn. Maskinen, sa Sema om det.

Nu har Sema även gjort sina första Premier League-minuter.

Vid ställningen 2–0 till Watford hemma mot Brighton blev Sema inbytt i den 81:a minuten. Inbytt i stället för Will Hughes tog han plats på det offensiva mittfältet.

”En signal”

Med sina dryga tio minuter på planen var den 24-årige svensken därmed med och avslutade matchen. Resultatet blev 2–0 och premiärseger för Watford efter två mål av Roberto Pereyra.

– Det är svårt att utvärdera hans insats, men det viktigaste är inhoppet. Också en markering av Gracia (Javi, managern) att det är en spelare som i högsta grad är uttagningsbar i kommande matcher, sa Viasat-experten Ola Andersson i studion och fick medhåll av kollegan Martin Åslund.

– Det är skönt att ha det avklarat. Då är det gjort. Då kan man fokusera på nästa steg. Men också det som Ola är inne på med att det är en signal. Jag menar startelvan hade varit bättre, men det trodde vi kanske inte när transfern väl gjordes. Att han redan är så nära att han är inhoppare - då är han ju en av de som är nära att starta, sa Åslund.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE