Kiese Thelin i blåsväder - för tröjnumret

avRobert Rosén

Foto: Bjˆrn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYR≈N

Bayer Leverkusen-legendaren Stefan Kiessling avslutade i somras karriären.

Hans tröjnummer har nu övertagits av Isaac Kiese Thelin.

Det är någonting som inte mottagits väl i supporterleden.

”Han kunde ha förstått hur känsligt det är med nummer 11”, skriver Nordkurve 12 i ett uttalande.

Isaac Kiese Thelin, 26, presenterades i tisdags av Bayer 04 Leverkusen. Svensken signerade ett lånekontrakt och tilldelades tröja nummer elva. Ett val som inte är okontroversiellt.

”Elvan” bars tidigare av klubbikonen Stefan Kiessling, 34, som la skorna på hyllan efter förra säsongen. Att hans tröjnummer nu övertagits av Isaac Kiese Thelin har rört upp känslor i supporterleden.

Supporterorganisationen ”Nordkurve 12” har gjort ett ställningstagande där de ifrågasätter varför Kiese Thelin valt att spela med nummer elva.

Både klubben och Kiese Thelin kritiseras

”Alla önskar Isaac Kiese Thelin det bästa i vår tröja och för vår klubb. Men han kunde ha förstått hur känsligt det är med nummer 11. Han vurmar trots allt även för Kiessling och det här numret i klubbmedia. Så lite naivitet verkar också finnas där”, skriver organisationen enligt Bild.

Det är dock inte bara Isaac Kiese Thelin som kritiseras av fansen, utan även Bayer 04 Leverkusen får sig en skopa av supportrarna.

”Vi finner den här historien extremt tanklös av Bayer och ser den som ytterligare ett hot i den växande främlingsfientligheten från klubbarna, där affärer står på ena sidan och fotbollsfans på den andra sidan”, skriver de.

1 av 3 | Foto: Martin Meissner / TT / NTB Scanpix

”Diskuterar det gärna öppet”

Sportchefen Rudi Völler har i Bild uttalat sig, och lyfter där fram hur ovanligt det är att pensionera tröjnummer inom den tyska fotbollen.

– I två veckor har vi haft möten med representanter från supporterföreningarna. Där har jag förklarat hur klubben ser på det. I tysk fotboll är det ovanligt att inte längre använda specifika nummer. Men ämnet har kommit upp och vi diskuterar det därför gärna öppet.

Svensken kan komma att göra sin debut i morgon, lördag, då Leverkusen möter Valencia i en träningsmatch.

ARTIKELN HANDLAR OM