Silly Season Fotboll

Tibbling i centrum för danskt transferdrama

Regerande mästarna Midtjylland har fått förslag avvisat, planerar nytt bud till Bröndby

avMichael Wagner

Wagner

Simon Tibbling, 23, är i centrum för ett intrikat danskt transferdrama, erfar Sportbladet.

Regerande mästarna Midtjylland har fått ett förslag avvisat men är redo att öka budet rejält och betala en mycket stor summa till ligatvåan och rivalen Bröndby för den svenske mittfältsstjärnan.

I våras blev jätten FC Köpenhamn petad från tronen i dansk fotboll när Midtjylland la beslag på ligatiteln.

Guldet såg länge ut att hamna hos Bröndby, anförda av svenske mittfältaren Simon Tibbling, men titeln rann dem ur händerna under de avslutande omgångarna.

Tibbling, framröstad som årets spelare i Bröndby, har trots detta inte varit given på mittfältet under tyske tränaren Alexander Zorlinger i inledningen av den nuvarande säsongen.

Nej till franska bud

Fotbolldirekt och Fotbollskanalen har i sommar rapporterat om hur Bröndby avvisat bud från franska Montpellier och Saint-Etienne på omkring 20 miljoner kronor.

Under söndagen fick Tibbling chansen från start igen och var en av Bröndbys bästa spelare när Vendsyssel bortabesegrades med 2-1 och svensken stod för ett assist.

Enligt såväl danska som svenska uppgifter som Sportbladet har tagit del av fortsätter jakten in på de sista dagarna av transferfönstret från andra klubbar på Simon Tibbling, som har kontrakt i ytterligare i fyra år.

Mest intrikat: rivalen och regerande mästarna Midtjylland har lagt ett bud på Tibbling till Bröndby som då svarat blankt nej till konkurrenten.

Enligt Sportbladets uppgifter från båda sidor om Öresund avser dock danska mästarna att återkomma med ett nytt jättebud, efter skandinaviska förhållanden, på cirka 20 miljoner kronor.

Räknar med att stanna

– Vi är i en position där vi inte behöver tacka och bocka för vad som helst. Det kan alltid hända något under transferfönstrets sista dagar, men när jag säger att vi väldigt gärna vill behålla Simon så menar jag det, sa Bröndbys sportchef Troels Bech i generella termer till Ekstrabladet under söndagen.

Simon Tibbling själv sa:

– Man ska aldrig säga aldrig, men jag är 99,9 procent säker på att jag spelar i Bröndby under hösten. Det ska till ett otroligt stort bud och mirakel för att klubben och jag ska överväga en flytt.

Midtjyllands sportchef Svend Graversen säger till Sportbladet:

– Simon Tibbling är en mycket bra spelare, men det tycker jag även om Viktor Fischer i FCK. Tibbling är Bröndbys spelare och att värva från andra danska storklubbar är knappt genomförbart, det är väldigt ovanligt, säger Graversen.

Förnekar du att Midtjylland har lagt ett bud till Bröndby på Tibbling?

– Det kan jag inte kommentera. Du kan fråga mig om tio andra spelare och jag kommer svara likadant då också, säger Graversen.

Sportbladet har även sökt Tibblings agent Per Jonsson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM