Poängtapp för Atlético - kryssade i stormötet

avRobert Rosén

FOTBOLL

Atlético Madrid inledde La Liga-säsongen med ett förmodat toppmöte mot Valencia.

Då fick lagen dela på poängen - efter 1–1 på Mestalla.

– I stora delar av matchen var vi överlägsna, säger Valencia-tränaren Marcelino enligt Reuters.

Både Barcelona och Real Madrid inledde i helgen La Liga-säsongen med en varsin seger.

För den tredje stora guldfavoriten, Atlético Madrid, gick det inte lika lätt.

Borta mot den förmodade toppkonkurrenten, fjolårsfyran Valencia, fick Atlético Madrid nöja sig med en poäng.

– Att ta poäng av Valencia är inte enkelt. Förra året sa jag att det skulle slåss för att bli bättre och jag hade inte fel. Det här året kommer de fortsätta växa, säger Atlético-tränaren Diego Simeone enligt Reuters.

Correa gjorde ledningsmålet

Gästande Atlético tog ledningen på Mestalla efter 26 minuters spel. Den nyblivne VM-guldmedaljören Antoine Griezmann kom, utanför straffområdet, i fart med bollen vid fötterna. Med en skottfint lurade Griezmann bort Valencia-försvaret och lättade in bollen till Ángel Correa i straffområdet.

En friställd Correa gjorde inte heller något misstag. Ensam med Neto placerade argentinaren säkert in ledningsmålet för Atlético Madrid.

Det skulle dock inte bli något segermål.

I den 56:e minuten såg Rodrigo Moreno till att ordna en poäng för Valencia, efter ett mönsteranfall. En lång, svepande boll nådde bort till Daniel Wass. Dansken slog på ett tillslag in bollen i straffområdet. Där bröstade Rodrigo, hårt tagen av Filipe Luis, ner bollen. Efter att ha låtit bollen studsa till marken en gång dundrade Rodrigo också in det matchavgörande 1–1-målet.

Stolpträff från segermål

Med energi från kvitteringsmålet var Valencia inte heller långtifrån att ta ledningen. Knappt tio minuter senare nådde Gabriel Paulista högst på en hörna, men han fick se sin nick ta i stolpen. Det var dock långtifrån den riktigt heta chansen Valencia fick - i en match med lägen åt bägge håll.

I slutminuterna klev Jan Oblak fram två gånger om för sitt Atlético Madrid - då han med kvalificerade räddningar förhindrade såväl Daniel Wass som Kevin Gameiro från ett segermål.

Några fler mål blev det inte och de bägge storklubbarna fick lämna Mestalla med ett 1–1-resultat.

– I stora delar av matchen var vi överlägsna Atlético Madrid. Vi hade mycket mer chanser i dag än i någon av matcherna mot dem förra säsongen, säger Valencia-tränaren Marcelino.

För Atlético Madrid väntar härnäst ett derby mot Rayo Vallecano, medan Valencia ställs mot Espanyol i den andra omgången.

Laddar Matchöversikt
Skytteligorna 2017-18 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM