Guldhjältens revansch

FOTBOLL

Pressade – då avgjorde Molins två matcher i rad

1 av 5

Inte en storm. Inte ett regerande mästarlag. Ingenting kan stoppa Malmö FF med Guillermo Molins i laget.

25-åringen avgjorde två matcher i rad när det gällde som mest och sköt SM-guldet till Malmö FF.

– Det är som natt och dag. Jag hade två tuffa år där jag hade skador och fick kämpa mot en tränare som inte ville ge mig chansen. Sedan kommer man hit och får chansen direkt, säger Molins i Sportbladet Show.

Efter 0-2 mot Häcken såg Malmös självklara SM-guld inte längre lika självklart ut. Då klev guldhjälten fram.

Med två mål i 2-1-segern mot Brommapojkarna bäddade Guillermo Molins för SM-guldet. Med två mål mot IF Elfsborg sköt Guillermo Molins hem det.

– Jag är så tacksam och glad att vi får vinna här nu. Det finns så många jag vill tacka men jag gör inte det nu, utan gör det sen. Men jag är så oerhört tacksam och glad i alla fall, säger Molins till C More Sport.

”Vill le varje gång jag ser Rikard”

En revansch för 25-åringen efter den misslyckade proffssejouren i Anderlecht och en revansch för MFF:s sportsliga ledning. Den ledning som kritiserades och anklagades för att ha sålt guldet när Tokelo Rantie gick till Bournemouth i augusti.

Men skyttekungen är inte längre saknad av någon sedan ersättare Molins mer än fyllt hans skor. På de 21 matcher Rantie hann med gjorde han sju mål. På de tio matcher Molins spelat har han gjort lika många.

– Det är som natt och dag. Jag hade två tuffa år där jag hade skador och fick kämpa mot en tränare som inte ville ge mig chansen. Sedan kommer man hit och får chansen direkt, säger Molins i Sportbladet Show.

Molins själv valde att hylla tränaren Rikard Norling.

– Han är helt underbar. Jag vill le varje gång jag ser honom. Han har sådan utstrålning och fyller oss med självförtroende så det känns jättebra att ha honom som tränare.

Molins två mål mot Elfsborg var dessutom riktigt vackra. I första halvlek bombade 25-åringen in 1-0 i första krysset. I andra halvlek visade han sitt breda register genom att iskallt vänta ut målvakten Kevin Stuhr Ellegaard och lobba in 2-0.

Stormvarning

Det blev direkt avgörande för MFF när de bärgade Lennart Johanssons pokal 2013 – på de regerande mästarnas hemmaplan. Detta i hällande ösregn men inte de vindar många förväntade sig när SMHI utfärdade stormvarning tidigare på dagen.

– Det är mitt andra guld och den här gången känns det extra mycket eftersom jag varit med i alla matcher och bidragit. Det är en dröm som uppfylls, säger mittbacken Pontus Jansson i C More Sport.

Vad händer nu?

– Det vill du inte veta.

Det var länge osäkert om matchen skulle kunna spelas men strax efter 17:30 kom beskedet att den skulle genomföras. Detta till stor glädje för de omkring 4000 MFF-fans som rest till Borås och nu fick fira att de är svenska mästare.

– Jag är bara jätteglad. Spelarna har visat med handling mer än ord under hela den här resan och det är jättebra att vinna här idag. Det är inte en lätt match, Elfsborg är ett jättebra lag. Vi har legat i ett vinnarhål och det har spekulerats mycket, men vi har lyckats hålla fokus, säger tränaren Rikard Norling till C More direkt efter slutsignalen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF