Rasmus Elm knäskadad

Foto: KENTA J NSSON / BILDBYR N
FOTBOLL

Oturen fortsätter att förfölja Rasmus Elm.

Denna gång rör det sig om en knäskada, enligt Barometern

Efter närmare tio månader utan spel gjorde Rasmus Elm, 29, äntligen comeback efter skada för Kalmar FF under lagets försäsongsläger i Marbella.

Det var efter en match i det allsvenska Smålandsderbyt mot Jönköpings Södra som Elm ådrog sig en skada så allvarlig att kalmariten blev borta resterande matcher av säsongen 2017.

Nu är oturen där igen.

Under Kalmars oavgjorda cupmöte mot Åtvidaberg fick Rasmus Elm känningar i sitt knä som efter matchen kom att svullna upp. En svullnad som ännu inte är återställd.

– Det var ingen speciell situation i matchen, inte som jag märkte i alla fall. Men jag fick ont efter ett tag, men tänkte att ”det släpper väl”. Jag har inte ont när jag går vanligt, men böjer jag på knäet så känns det. Vi får se vad det rör sig om, men det är ju bättre att det hände nu än senare i alla fall, säger Rasmus Elm till Barometern.

”Finns en svullnad”

I helgen gjordes ultraljudsundersökningar och väl där kunde man konstatera att ytterligare undersökningar behöver göras för att fastslå hur allvarlig skadan är.

– Man ser mycket men inte allt när man gör ultraljud. I Rasmus fall handlar det om det högra knäet, alltså inte det han haft problem med förut. Det finns en svullnad på det yttre ledbandet, men min intuition säger att det inte är något som är jätteskadat. Sedan får vi se om det stämmer när vi gjort en MR, säger Kalmar FF:s sjukgymnast Kjell Svensson till Barometern.

Den 3 mars möter Kalmar Östersund i Svenska cupen borta på Jämtkraft Arena.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rasmus Elm

Kalmar FF