”Ett fullständigt slöseri med tid”

FOTBOLL

Vill lägga ner turneringen – nu är de favorit

Europa Leagues gruppspel är över och nu börjar festen.

Eller?

– Europa League är ett fullständigt slöseri med tid, säger favoriten Napolis president Aurelio De Laurentiis inför slutspelet.

Napoli försvann ur Champions League trots tolv poäng i vad som ansågs vara den tuffaste gruppen. Nu väntar istället slutspel i Europa League för italienarna, något presidenten Aurelio De Laurentiis inte direkt är lyrisk över.

– Ni vet vad jag tycker. Europa League är ett fullständigt slöseri med tid, sa De Laurentiis efter onsdagens uttåg ur CL enligt Sky Italia.

Vann alla matcher

På torsdagen avslutades gruppspelet i Europa League som nu fått alla sina slutspelslag. Bland utmanarna till Napoli märks kanske framförallt fullpoängaren Tottenham som slog Anzhi med 4-1 på torsdagen i sin sjätte raka seger.

De konkurrerar nu med bland annat Lyon, Sevilla, Fiorentina och Valencia som alla vann sina grupper. Men de största favoriterna kommer kanske ändå från Champions League.

”Kan kombinera med lite tur”

Bland annat Juventus, Porto, Ajax och Benfica utmanar nu Tottenham och Napoli som trots allt lovar att göra sitt yttersta i turneringen.

– Att gå rakt in i Europa League är ett förskräckligt slöseri med pengar och energi. Men om du är i Champions League och sedan går in i Europa League så får de fler matcher på säsongen och i slutet kan du, med lite tur, kombinera de två turneringarna till en bra inkomst, säger president De Laurentiis.

Ändå en viss tonförändring mot det brandtal italienaren höll emot Europa League inför säsongen.

– Champions League drar in pengar, Europa League kostar pengar. Europa League borde avskaffas. Det är inte av något intresse för media eller fansen eftersom arenorna ofta är halvtomma. Europa League ruinerar också klubbarnas inhemska turneringar eftersom lag som slåss på två fronter alltid tappar något i sin ligaform.

ARTIKELN HANDLAR OM