Han stängs av tre månader efter målgest

FOTBOLL

”Vi hoppas nu att våra spelare inte blandar in politik i fotbollen igen”

1 av 4 | Foto: Ahmed Abdul Zaher

Ahmed Abdul Zaher, 28, sköt den afrikanska Champions League-titeln till sitt egyptiska klubblag Al Ahly.

Han firade målet med en politisk gest.

Nu stängs han av tre månader.

Ahmed Zaher blev stor hjälte när hans Al Ahly besegrade sydafrikanska Orlando Pirates i den afrikanska Champions League-finalen för en månad sedan. Hans 2-0-mål hemma i Egypten innebar spiken i kistan i dubbelmötet som slutade totalt 3-1.

Men efterspelet var inte varit vackert för Zaher. Anfallaren firade nämligen sitt mål med att hålla upp fyra fingrar – en gest som enligt AP relaterar till en protest genomförd av sympatisörer till störtade egyptiske presidenten Muhammed Mursi.

Ska säljas

Al Ahly tog direkt i med hårdhandskarna och stängde av Zaher från spel i klubblags-VM som startar i veckan. Han går därmed miste om möjligheten att möta den europeiska mästaren, Bayern München.

Dessutom har klubben beslutat att sälja sin anfallare när transferfönstret öppnar i januari.

– Klubben stänger av spelaren från spel i klubblags-VM, och berövar honom på belöningen av Champions League-bragden samtidigt som han säljs i januari månads transferfönster, skrev klubben i ett pressmeddelande.

”Fann honom skyldig”

Enligt Kingfut letar Zaher efter en ny klubb att spela fotboll i.

Och vill han spela direkt i januari får det bli utanför Egypten. Det egyptiska fotbollförbundet har nämligen stängt av Zaher i tre månader för målgesten.

– Vi gjorde en utredning av spelaren och fann honom skyldig. Vi hoppas nu att våra spelare inte blandar in politik i fotbollen igen, säger förbundsordförande Kamal Diab till SuperSport.