Cardiff anklagar konkurrent för fusk

”Det är otroligt, utomordentligt osant”

Ole Gunnar Solskjærs Cardiff anmäler Crystal Palace för fusk.
Ole Gunnar Solskjærs Cardiff anmäler Crystal Palace för fusk.

Enligt BBC har Cardiff lämnat in en femsidig rapport till ligaledningen.

Den walesiska klubben hävdar att de har bevis för att Crystal Palace ska ha försökt – och lyckats – ta reda på klubbens startelva inför deras match.

Matchen spelades den 5 april och Crystal Palace vann med 3-0. Cardiff vill att det resultatet stryks.

Enligt BBC har Cardiff skickat in ett femsidigt dokument till ligaledningen där de anklagar Crystal Palaces sportdirektör, Iain Moody, för att ha försökt – och lyckats – ta reda på Cardiffs startelva.

Cardiff menar att de har tydliga bevis på att Moody lyckades och säger att det här strider mot ligans regler. Premier League har, enligt BBC, bekräftat att de har mottagit ett formellt klagomål från Cardiff.

”Helt och hållet falskt”

Moody, som kom till Crystal Palace efter att ha sparkats som värvningschef från Cardiff i oktober förra året, tillbakavisar anklagelserna.

– Det är otroligt, utomordentligt osant. Helt och hållet falskt, säger Moody till The Sun enligt TT.

Inlett en utredning

Ligaföreningen har startat en utredning.

Crystal Palace ligger på elfte plats i ligan med 40 poäng. Cardiff är nästjumbo med 29 poäng, tre färre än Norwich som ligger ovanför nedflyttningsstrecket.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN