Kan tvingas betala för att få honom spelklar

Atletico-bossen: "Vi kan inte..."

Otillgänglig? Om Atletico lottas mot Chelsea aktiveras en klausul i Thibaut Courtois kontrakt
Otillgänglig? Om Atletico lottas mot Chelsea aktiveras en klausul i Thibaut Courtois kontrakt

Även Atletico-solen har sina fläckar.

Om den spanska serieledaren lottas mot Chelsea i Champions League-semin har man ett problem:

Målvakten Thibaut Courtois tillhör den engelska klubben och är i Atletico på lån.

För att få honom spelklar måste Madrid-laget hosta upp motsvarande 45 miljoner kronor.

I går ledde Diego Simeone sitt Atletico Madrid till semifinal i Champions League och supportrarna svävar på moln efter en succésäsong. Men den spanska serieledaren kan ställas inför ett problem. Målvakten Thibaut Courtois är bara i huvudstaden på lån och tillhör fortfarande Chelsea, ett lag Atletico nu vill undvika av åtminstone en anledning: i Courtois kontrakt aktiveras en klausul som gör honom otillgänglig för spel i ett potentiellt möte mellan Chelsea och Atletico, uppger spanska AS.

"Kan inte betala"

Sedan 2011 har den belgiske landslagsmålvakten varit självskriven i startelvan, men för att kunna spela mot Chelsea i en eventuell semifinal måste Atletico hosta upp sex miljoner euro, motsvarande 45 miljoner kronor.

– Det är en summa vi inte kan betala, säger klubbens president Enrique Cerezo enligt AS.

Courtois, 21, är uppe i 102 spelade matcher för Atletico Madrid och debuterade i landslaget som 19-åring. I VM förväntas han vara en nyckelspelare för uppstickaren Belgien - i Champions League får han nu hoppas att Atletico slipper Chelsea när semifinalerna lottas på fredag.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.