”Det här året har varit bättre än det förra...”

FOTBOLL

Zlatan summerar – och 2013 blir hans bästa år någonsin

Det blev oavgjort för PSG i höstsäsongens sista batalj mot Lille.

Men när Zlatan Ibrahimovic summerar 2013 är det hans bästa år någonsin.

– Det känns som att för varje år har det gått bättre och det här året har varit bättre än det förra, säger Zlatan till Sportbladet.

PSG och Lille bjöd på en svängig och underhållande match innan Ligue 1 tog jullov, och det var Zlatan Ibrahimovic som öppnade målskyttet, med en hård frispark tio minuter innan paus.

– Det var en snygg spark, men sen var vi inte tillräckligt effektiva, säger Ibrahimovic efter matchen.

Timmen senare, när domaren blåste av toppmötet hade Lille både kvitterat, tagit ledning och släppt PSG tillbaka in i matchen med ett självmål i 72:a minuten.

”Missade för mycket”

2–2 stod sig sedan 90 minuter ut i en match där domaren delade ut åtta gula kort och hade det hett om öronen.

PSG hade flera chanser att avgöra, men saknade den riktiga skärpan i de avgörande lägena i går, inte minst då Thiago Silva hade öppet mål från nära håll, men sköt över.

– Vi missade för många möjligheter, det får man inte göra mot sånt motstånd. Vi var inte tillräckligt effektiva, säger Zlatan, som ­ändå inte tycker att Lille var årets tuffaste motstånd på Parc des princes.

– Nej! Det var synd att det blev oavgjort, vi förtjänade att vinna för vi hade bäst chanser, framför allt i början. Men tyvärr lyckades vi inte konkretisera dem, säger Zlatan efter matchen.

PSG går ändå på vinterlov som liga­ledare, tre p­oäng före Monaco och fyra före Lille.

”Känns bra”

Och Zlatan Ibrahimovic ­sammanfattar ett 2013 där han vunnit franska ligan och skytteligan på första försöket, där han just nu leder de båda igen.

Är det ditt bästa år någonsin personligen?

– Det känns bra. Det känns som att för varje år har det gått bättre, det här året har varit bättre än det förra, säger Zlatan till Sportbladet.

För honom och Paris Saint-Germain väntar nu några dagars vila och ledighet ­innan det är dags för ­avfärd till Qatar där man tillbringar nyåret och möter Real Madrid den 2 januari.

Skytteligan

1) Zlatan Ibrahimovic, PSG 15 mål

2) Edinson Cavani, PSG 12 mål

3) Vincent Aboubakar, Valenciennes 11 mål

4) Alexandre Lacazette, Lyon 9 mål

5) Radamel Falcao, Monaco 9 mål

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1