Hammarby säljer skyttekungen: ”En bra transfer”

avRobert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Skytteligatvåan Pa Dibba lämnar allsvenskan.

Hammarby har sålt anfallaren till kinesiska Shenzhen FC.

– Det är en bra transfer för både Hammarby och inte minst Pa Dibba, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

Under en längre tid har det ryktats att Pa Dibba, 30, är nära en flytt till Kina. På torsdagsmorgonen bekräftade Hammarby IF att en övergång är klar. Föreningen uppger att anfallaren skrivit på ett treårskontrakt med Shenzhen FC.

– Pa är en unik spelare med spetsiga egenskaper, men vi känner också att vi sitter med både bredd och spets i befintlig trupp som vi är väldigt trygga med. Vi tackar Pa för hans tid i Hammarby och lyckönskar honom på hans nya äventyr, säger sportchefen Jesper Jansson till Hammarbys hemsida.

Spel i andradivisionen väntar

Anfallaren fostrades i Hammarbys akademi och återvände för drygt två år sedan, då klubben köpte loss honom från GIF Sundsvall.

Under våren stod Pa Dibba för sju mål på tio framträdanden för serieledande Hammarby, och befinner sig därmed på andraplats i skytteligan.

Pa Dibbas nya klubb, Shenzhen FC, huserar i den kinesiska andradivisionen. Efter 13 spelade matcher parkerar klubben på en tredjeplats, två poäng bakom ledande Wuhan Zall.

Försäljningen ger arbetsro

– Det är en bra transfer för både Hammarby och inte minst Pa Dibba, som på ett imponerande sätt visat att man kan slå igenom och fortfarande utvecklas som fotbollsspelare i mogen ålder. För oss som klubb ger det en arbetsro och kontroll inför stundande transferfönster och jakten efter en topplacering i Allsvenskan, säger Jesper Jansson.

Någon övergångssumma är inte officiell, men Fotbollskanalen.se rapporterade i dagarna att Hammarby får tolv miljoner kronor vid försäljningen.

Försäljningen av Pa Dibba innebär att serieledarna nu tappat två spelare på två dagar. I går bekräftade Erkan Zengin, 32, att han lämnar Hammarby för en flytt till Turkiet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM