”Sanningen bakom flytten - spricka med presidenten”

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo lämnar Real Madrid för Juventus. ”Dags för en ny utmaning”, förklarade Ronaldo själv.
Men nu sipprar rapporter ut om vad som egentligen låg bakom affären:
En djup och långt gången spricka mellan Ronaldo och klubbpresidenten Florentino Pérez.

I juni 2009 lämnade Cristiano Ronaldo Manchester United. Då som regerande Ballon D’Or-utnämnd spelare, då till Real Madrid.

Nio år, 451 mål och totalt 16 titlar senare gör han nästa flytt.

Även denna gång som regerande Ballon D’Or-utnämnd spelare, denna gång till Juventus.

”Tiden här har varit den bästa i mitt liv. Det enda jag känner gentemot klubben är en enorm tacksamhet. Jag vill tacka er alla för kärleken ni gett mig. Men … jag känner att tiden är kommen för att söka en ny utmaning i livet och det är därför jag bett klubben att släppa mig. Det är vad jag känner och jag hoppas att ni alla kan förstå mig.”, skrev Ronaldo i ett öppet brev på Real Madrids hemsida efter att flytten bekräftats.

”Spricka med Peréz”

Men nu börjar rapporter dyka upp om de andra anledningarna till att Ronaldo lämnar Real Madrid. Enligt AS ska det nämligen i grund och botten handla om en djup spricka med klubbpresidenten Florentino Pérez.

Det AS radar upp är en rad på sex incidenter som byggt upp denna separation.

Foto: Paul White / TT / NTB Scanpix
Perez och Ronaldo.

Den första ska ha varit i september 2012. Ronaldo ska inte ha känt sig önskad i klubben, ha varit missnöjd med att hans kontrakt inte hade förbättrats. Dessutom ska Ronaldo ha varit besviken över att Peréz inte följde med till Uefa-galan som stöd.

Efter det följde en rad med mindre incidenter. Missnöje från Ronaldos sida med att Real Madrid sålde Ángel Di María 2014, missnöje från Peréz sida då Ronaldo inte förnekade flyttrykten till PSG 2015 och Ronaldo-missnöje över försäsongsupplägget 2016.

”Brutna löftet avgörande”

Den avgörande incidenten ska dock ha varit efter förra årets Champions League-final, då Real Madrid besegrade Juventus. Då ska Peréz ha lovat Ronaldo ett förbättrat kontrakt vid vunnen Champions League-titel, klubbens tolfte.

Real Madrid vann, Ronaldo gjorde två mål. Men något förbättrat kontrakt blev det inte av.

Det ouppfyllda löftet då ska ha ”tänt elden” för Ronaldo, som sedan dess har ”blivit en brand”.

På det lägger AS till Ronaldos skattebrottssituation i Spanien som en anledning till att han vill lämna landet, liksom uttalandet efter Champions League-finalen mot Liverpool då han öppnade för att lämna (ett uttalande som Peréz inte blev glad över).

Som helhet ska dessa incidenter enligt AS gjort att Ronaldo känt sig ”skadad i sin stolthet” och därför nu valt att flytta till Juventus.

ARTIKELN HANDLAR OM