Moestafa El Kabir till Turkiet: Jag kommer tillbaka

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PRIVAT

Moestafa El Kabir valde bort allsvenskan.

Anfallaren har skrivit på för Ankaragücü i Turkiet - men ger löfte om att återvända till Sverige.

– Jag kommer tillbaka, säger anfallaren.

BK Häcken lånade in Moestafa El Kabir från Antalyaspor i våras. Anfallaren lämnade Häcken och bröt även sitt kontrakt med den turkiska klubben, och det gör att han blev Bosman.

Fotbolldirekt uppgav att Djurgårdens IF har visat intresse för anfallaren. Enligt uppgifter till Sportbladet har El Kabir även varit i förhandlingar med Malmö FF. Men det blir inte allsvenskan i höst för 29-åringen.

”Ett känt ansikte i Turkiet”

Sportbladet avslöjade att El Kabir skulle skriva på för turkiska Ankaragücü, och några timmar senare presenterades han av klubben.

– Den turkiska ligan är bättre än den svenska, så det är ett bättre steg både ekonomiskt och sportsligt. Det har varit ett rejält tryck här i dag, många journalister på plats under presskonferensen för att följa klubbens storsatsning nu när de är tillbaka i högstaligan. Det slog ner som en bomb här, El Kabir är ett känt ansikte i Turkiet, säger agenten Jonathan Chalkias.

Stämmer det att svenska klubbar jagade honom?

– Han trivs bra i Sverige och känner sig i princip som svensk, och det fanns bra alternativ. Det var nära att det blev något, men av respekt för klubbarna som var inblandade vill jag inte gå in på det.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Den turkiska klubben, som är nykomling i högstaligan, skrev nyligen avtal med målvakten Johannes Hopf. De två var även lagkamrater i Genclerbirligi.

El Kabir är nöjd att vara tillbaka i Turkiet. Han vill inte gå in på vilka klubbar som visade intresse i Sverige.

– Det är alltid olika faktorer som spelar in när man väljer en ny klubb. Det är familjen, kontraktet och den sportsliga utmaningen. Det blir häftigt att få vara med här nu, säger han.

”Min dotter är svensk”

Men anfallaren har ett speciellt band till Sverige. Han har spelat i Mjällby och två sejourer i BK Häcken.

– Jag trivs bra i Sverige. Min dotter är svensk, så man måste kunna prata en del svenska, haha.

Betyder det att vi får se dig här igen?

– Ja, absolut. Jag kommer tillbaka.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM