”Det blev lite taskig tajming”

Allsvenska omstarten krockar med Sverige–Schweiz

Foto: Pontus Orre och Bildbyrån

avJacob Larsson

FOTBOLL

Under tisdagseftermiddagen möts Sverige och Schweiz i åttondelsfinal i VM.

Samtidigt smygstartar Sirius och Gif Sundsvall den allsvenska höstsäsongen.

– Det blev lite taskig tajming. Är det jämnt får vi väl se andra halvlek i omklädningsrummet, säger Sundsvalls lagkapten Linus Hallenius till Sportbladet.

Sverige har på sin väg mot åttondelsfinal slagit ut länder som Holland och Italien i kvalet och nu senast Tyskland i VM:s gruppspel.

Intresset för åttondelsfinalen mot Schweiz under tisdagseftermiddagen är massivt i Sverige och många fans suktar efter en ny 94-sommar.

Krockar med vårens hängmatch

För spelare och ledare i Sirius och Gif Sundsvall sammanfaller dock Blågults åttondelsfinal med den allsvenska omstarten – och de båda lagen möts i Uppsala med en avsparkstid satt till klockan 19.00.

– Det är klart att man gärna ser Sverige-matchen. Vi har inte bestämt något, men första halvlek lär vi kunna se på hotellet. Sedan om det är jämnt.. ja, då får vi kanske se andra halvlek i omklädningsrummet, säger ”Giffarnas” lagkapten Linus Hallenius till Sportbladet och fortsätter:

– Är det redan avgjort i halvtid så kör vi igång med matchsnack och uppvärmning som vanligt.

Om Sveriges chanser säger Hallenius:

– Jag hoppas och tror att de vinner. Men tidigare har de ju varit underdogs, så det är lite farligt att de nästan är favoriter nu. Det brukar inte passa svenska landslag.

Flyttar matcher om Sverige går vidare

Skulle Sverige slå Schweiz och gå till kvartsfinal blir det ändrade avsparkstider i helgens allsvenska matcher, något som föreningen Svensk Elitfotboll bekräftar på sin hemsida.

”Om Sverige går vidare till kvartsfinal i VM kommer det innebära att lördagens fyra allsvenska matcher får ändrade avsparkstider”, skriver man på sin hemsida.

Mötet Sirius-Sundsvall är egentligen en hängmatch från vårsäsongen och spelas alltså som planerat. För Sirius, som ligger på delad jumboplats inför omstarten, gäller det att börja plocka poäng.

– Vi ligger skrynkligt till. Det handlar om att börja prestera. Vi har tränat bra och mår bättre nu än vad vi gjorde när uppehållet tog vid i våras, säger tränaren Kim Bergstrand till Sportbladet.

Klubben har gjort en prestigevärvning i förra AIK-spelaren Robert Åhman Persson, som dock inte är tillgänglig mot Sundsvall eftersom det svenska transferfönstret öppnar först den 15 juli.

”Tror inte vi gör det sämre än i våras”

Sundsvall, som enligt många gjorde en överraskande bra vårsäsong, är att räkna med även under hösten, enligt lagkapten Hallenius.

– Det gäller att hitta tillbaka till känslan. Den här matchen hör ju till vårsäsongen så vinner vi ligger vi sexa efter våren och det är bra. Jag tror inte vi kommer göra det sämre än i våras, snarare bättre, säger han.

Sirius-Sundsvall spelas klockan 19.00 på tisdag.

ARTIKELN HANDLAR OM