Sterling slår tillbaka mot media: ”Varför hackar de på mig?”

avFrida Fagerlund

Raheem Sterling, 23, har både anklagats för att försköna vapen och ha en allt för stor aptit för lyx.

Nu slår engelsmannen tillbaka mot medias kritik och berättar samtidigt om sin tuffa uppväxt.

”Det var helt obegripligt vad vissa skrev när jag köpte ett hus till min mamma. De hatar på något som de inte ens har någon insyn i” skriver han.

Brittisk media är känd för att vara både tuff och hård. Det har inte minst Manchester City-spelaren Raheem Sterling fått känna på genom åren.

23-åringen fick dels bära en stor del av skulden efter Englands fiasko i EM 2016. Dessutom förekommer det oftare artiklar i engelska tabloider om spelarens aptit för lyx framför hans prestationer på planen.

I en öppenhjärtlig text på Players Tribune berättar Raheem Sterling om synen på media och uppväxten i London, dit han anlände med sin mamma och syster vid fem års ålder från Jamaica. Den ekonomiska situationen var tuff för familjen och de båda barnen hjälpte ofta mamman som arbetade som städerska på ett hotell.

Det fanns en period över två år då vi flyttade hela tiden eftersom vi inte hade råd med hyran. När det pågick tänkte jag inte så mycket på det. Det hade blivit normalt. Först nu förstår jag hur det måste ha varit för henne att gå igenom allt det här.

”Tycker det är sorgligt att de skriver sånt”

Strax innan VM blev Sterling återigen rubrikernas man på grund av sin nya tatuering på vaden, ett vapen. Efter den massiva kritiken i hemlandet - där många påstod att han förskönade vapenvåld - förklarade spelaren att den handlade om hans pappa som sköts till döds när Raheem var liten. Tatueringen pekar nedåt, en påminnelse om att det enda vapnet som existerar för honom är högerfoten.

Ni vet... Det är sorgligt att jag ens behöver säga det här men jag gör det ändå. Det finns en uppfattning i viss media att jag älskar ”bling”. Att jag älskar diamanter. Att jag älskar att skryta. Jag förstår inte alls var det här kommer i från.

Det var helt obegripligt vad vissa skrev när jag köpte ett hus till min mamma. Jag tycker det är riktigt sorgligt att människor gör så. De hatar på något som de inte ens har någon insyn i.

”Min mamma förtjänar att vara lycklig”

Sterling har svårt att förstå varför just han ofta blir måltavla för den brittiska pressen. Nu har han dock lärt sig att inte bry sig om det.

För några år sedan skulle jag ha låtit det påverka mig, jag hade frågat min mamma: ”varför hackar de på mig?”. Men nu bryr jag mig inte så länge min mamma, min syster eller mina barn inte bryr sig.

Vill människor skriva om min mammas badrum i hennes hus så kan jag berätta att för 15 år sedan städade vi toaletter i Stonebridge och skaffade vår frukost i automater. Om någon förtjänar att vara lycklig, så är det min mamma. Hon kom till det här landet utan någonting och tog sig igenom skolan, städade badrum och bytte sängkläder och nu är hon chef på ett äldreboende.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller