Flyttar sitt bröllop efter Sveriges succé

avRobert Rosén

FOTBOLL

Sveriges framfart i VM har fått effekter på ett bröllop i Halland.

Vigseln har nu flyttats – för att inte krocka med dagens kvartsfinal.

– Första tanken var väl att vi får gifta oss i pausen helt enkelt, säger Jonathan Jacobsson till P4 Malmöhus.

Sverige har gjort succé i VM och i eftermiddag väntar kvartsfinal mot England. Den, enligt många, oväntade framfarten i mästerskapet har dock ställt till det i planeringen för en del.

Paret Jonathan Jacobsson och Therese Persson är några av alla svenskar som fått finna sig i en schemakrock under lördagen. Under lördagen ska paret nämligen gifta sig, i Skummeslövsstrand i Laholms kommun, och vigseln var inplanerad till klockan 16:30.

Vigseln flyttades en timme

Efter att Sverige slagit ut Schweiz och gått vidare till kvartsfinal fick de dock tänka om.

– Första tanken var väl att vi får gifta oss i pausen helt enkelt, säger Jonathan Jacobsson till P4 Malmöhus, och fortsätter:

– Vi fick fundera lite på hur vi skulle lösa det och om vi kunde lösa det, naturligtvis. Det är ju fler än vi som måste ändra på det. Vi började kolla rundor och allt eftersom märkte vi att det går att lösa. Nu får vi börja med vigseln och flytta den en timme framåt

För det fotbollstokiga paret väntar nu istället vigsel 15:30, en halvtimme innan matchstart i Sverige-England, varefter minglet tar vid när matchen drar igång. Först när slutsignalen gått väntar sedan bröllopsmiddagen.

Hoppas att matchen är avgjord vid full tid

– Helst ska det inte bli förlängning eller straffar, då blir det lite mer problem men vi får väl se vad vi kan deala och göra. Det är först och främst de här första 90 minuterna som vi löst, sen får vi se vad vi kan göra om det blir förlängning, säger Jonathan Jacobsson.

Paret hoppas nu kunna få en semifinalplats i bröllopspresent av det svenska landslaget.

– Förhoppningsvis blir det ett väldigt minnesvärt bröllop. Dels på grund av bröllopet och sen att Sverige förhoppningsvis vinner. Man minns ju från VM 1994, då vet man precis vad man gjorde under kvartsfinalen och det här ska förhoppningsvis också bli ett väldigt gott minne.

Så tippar kändisarna Sverige-England 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM