Fotbolls-VM 2018 i Ryssland

Nordstrands tack till kollegan efter trakasserierna

avLo Hägerfelth

TV4:s reporter Frida Nordstrand blev trakasserad i direktsändning, kollegan Olof Lundh gick samtidigt i muntligt försvar.

Nu tackar Nordstrand sin kollega genom ett inlägg i sociala medier.

– Tack för fina ord och tack Olof Lundh för att du reagerade som du gjorde, varken mer eller mindre, skriver hon.

Matchen mellan Belgien och Brasilien hade avslutats och dagens match mellan Sverige och England skulle snackas upp. TV4:s utsända reportrar Frida Nordstrand och Olof Lundh direktsände från Ryssland när ett gäng män gick förbi.

Då gick en av dem upp bakom Nordstrand och Lundh och ropade ”fuck her right in the pussy”.

– Vilken idiot. Han borde straffas på något sätt, men det får vi ta sen, sa Olof Lundh i sändningen.

När Sportbladet nådde Nordstrand i går kväll sa hon att hon inte låter sig kränkas av kommentaren, att det så klart är oacceptabelt och sorgligt att det ska behöva hända.

– Jag har sagt det förut, i fallet med påhoppen på Jimmy Durmaz, med åsikterna om kvinnliga kommentatorer och så vidare, att vi får inte låta dem vinna. Vi ska absolut markera, men hatet får aldrig vinna, sa Nordstrand.

– Det fina är hur folk sluter upp och stöttar. Mina sociala medier är översvämmade av pepp. Synd att det ska krävas sånt för det, men fint att veta att det finns så mycket bra människor där ute, fortsätter hon.

1 av 3 | Foto: C MORE

”Det är så jag kommer att minnas den”

Det sist nämnda ser hon nu till att tacka för. I ett inlägg på sociala medier under lördagsmorgonen tackar hon för de fina kommentarerna och stödet från Lundh.

”Dag 26: Är den efter dagen då mina sociala medier totalt exploderade av kärlek och pepp. Det är så jag kommer att minnas den. En berusad idiot sa högst olämpliga saker till mig i direktsändning och det han sa är oacceptabelt men personligen rör det mig uppriktigt talat inte i ryggen, skriver Nordstrand via Instagram.”

”Rubrikerna till trots så gjorde han inget annat (då hade jag gått Jean-Claude Van Damme på honom kan jag lova) och det krävs betydligt mer än en idiots fula ord för att kränka eller knäcka mig. Idioterna får aldrig vinna hörni. Hatet får aldrig vinna. Not on my watch. Vet ni däremot vilka som gärna får vinna? Sverige! Idag är det game day people! Och #itaintcomminghome #itsgoingfurthernorth (PS bild i ytterst passande linne på Samaras kampsportsgym imorse, där jag fick gå all Van Damme) Tack för fina ord och tack Olof Lundh för att du reagerade som du gjorde, varken mer eller mindre.”

Kort efter Nordstrands inlägg kommenterade även TV4:s programledare Anna Brolin händelsen genom att retweeta Nordstrands inlägg på Twitter.

– Word! Får aldrig accepteras. Starkare än starkast är du Frida Nordstrand och så även kärleken. Alla andra idioter kan gå hem, skriver Brolin.

ARTIKELN HANDLAR OM