Supertalangen: ”Det är något jag saknar”

Foto: Francois Mori / TT / NTB Scanpix

avMax Persson

FOTBOLL

PSG:s Kylian Mbappé, 18, har allas blickar på sig.

Men enligt tonåringen finns det en baksida med att vara världens största fotbollstalang.

– Jag har aldrig fått vara barn, säger han.

Foto: LOIC VENANCE / AFP

Många anser nog att Kylian Mbappé, som fyller 19 i morgon, lever ett drömliv.

Efter att den förra säsongen ha skjutit Monaco till den franska ligatiteln lämnade han för Paris Saint-Germain FC under sommaren - för mer än en och en halv miljard.

Anfallaren har redan gjort ett stort avtryck i sin nya klubb i den franska huvudstaden och har hunnit med att näta elva gånger, där hans senaste två mål mot Rennes i helgen firades på ett ovanligt sätt.

Men i en intervju med France Football berättar 18-åringen att livet inte alltid är en dans på rosor - och att han har fått göra en del uppoffringar under åren.

”Jag har inte haft tid för det”

– Längre fram så kommer jag inte ens att kunna berätta för mina barn om dumheter jag höll på med som tonåring, för att jag har inte haft tid att syssla med dem. Det är något jag saknar, jag har aldrig fått vara barn, säger han till France Football och fortsätter:

– Men jag är inget offer, de fotbollsspelare som pratar som att man är ett offer förstår jag inte. Jag spelar bara fotboll.

”Neymar tog mig under sina vingar”

I samma intervju berättar supertalangen om sin relation med den brasilianska stjärnan, och lagkamraten, Neymar, 25.

– Han tog mig direkt under sina vingar när jag kom till PSG och såg till att jag smälte in. Han väntade till och med på mig. I slutet av transferfönstret höll han hela tiden på att messa: "När kommer du?".

Imorgon gästar Caen Parc des Princes och PSG i ligan. Matchstart 20.50.

Här är fotbollens 10 dyraste övergångar 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM