ÖSK chockade AIK i slutminuterna

Hammarby plockar in två poäng på rivalen

Oscar Linnér såg ut att greja tre poäng med en straffräddning.

Men på stopptid fick AIK-målvakten kapitulera mot Örebro SK.

– Det känns förjävligt att jag inte fick bli matchhjälte, säger Linnér.

Tre enkla poäng för AIK i guldjakten? Icke. Efter ett sent mål mot Filip Rogic i den 94:e minuten blev det bara en pinne.

Matchens första mål gjordes av Kristoffer Olsson. Tarik Elyounoussis passning lurade Örebro SK:s försvar och Olsson blev fri, han rullade kyligt in 1–0.

Örebro SK:s mittback Michael Almebäck fick ett ypperligt läge att kvittera före halvtidspausen, men Oscar Linnér stod för en bra räddning.

AIK missade bra målchanser

Men med bara minuter kvar på matchklockan fick Örebro straff. Kennedy Igboananike sköt ett skott som tog på en liggandes Heradi Rashidis hand. Domaren Johan Krantz pekade på straffpunkten och gav Rashidi sitt andra gula kort och yttern – som därmed missar derbyt mot Djurgården – fick lämna planen.

– Det är inte kul att få rött kort. Det kostade laget jävligt mycket energi. Han dömer straff på mig men släpper deras (situationen i första halvlek när ÖSK:s Albin Granlund får bollen på armen). Enligt mig är det bara sjukt, men vi kan inte spola tillbaka och han har dömt redan, säger Rashidi.

Viktig räddning av Oscar Linnér

Nahir Besara stegade fram, men lyckades inte överlista Oscar Linnér. Besara sköt mitt i målet och AIK-målvakten lyckas styra bollen utanför med benet.

– Jag tänker att jag ska försöka finta med kroppen, så han skulle tro att jag skulle chans åt ett håll. Men jag gick åt andra hållet och han slog den i mitten, jag lyckades hålla kvar och rädda foten, säger Linnér.

Men några minuter senare tvingas Linnér – som alla trodde skulle bli matchhjälte – släppa in en boll. Filip Rogic skruvade upp 1–1 i krysset på stopptid.

– Det är klart att det känns för jävligt. Hade vi tagit tre poäng så hade hade det kunnat bli en klassisk match att minnas ur ett målvaktsperspektiv. Jag hade ju hoppats på det. Då tänker jag bara på mig själv, men jag är såklart besviken över att vi inte tog tre poäng, säger Linnér.

Kaptenen Henok Goitom led med lagkamraten.

– Vi bjuder in ÖSK i matchen och det är surt för Linnér. Vi kände när han tog straffen: det här är Oscars match. Han gör en så bra match och så kanske det inte lyfts upp alls nu när det blev 1–1, säger han.

Leder fortfarande med åtta poäng

ÖSK kunde fått med sig tre poäng från Friends arena. Johan Bertilsson blev frispelad, men fick inte ordning på avslutet.

– Jag är besviken. Det måste jag säga. Vi får straffen emot oss, en utvisning på det och Örebro forcerade på ett bra sätt. Vi gjorde det inte alls bra under den perioden. Jag som tränare lyckades inte få ordning på sakerna, säger Rikard Norling.

Nu ligger AIK på 58 poäng i tabelltoppen. IFK Norrköping och Hammarby delar på andraplatsen – åtta poäng bakom. Det återstår 15 poäng att spela om.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.