Efter spanska strejkhotet – storklubben spelar i Miami

avJonathan Nilsson

Publicerad:
Foto: BENJAMIN CREMEL / AFP

Beslutet att flytta en La Liga-match till USA möttes av stor kritik.

Protesterna har varit många och spelarfacket hotade med strejk.

Men enligt den spanska tidningen LÉsportiu är det nu klart vilken som blir den första ligamatchen på amerikansk mark.

För några veckor sen kom beslutet om att en match i La Liga kommer att spelas i USA denna säsong. Initiativet är en del i La Ligas satsning på att främja fotbollens status i Nordamerika.

Men spelarna var inte lika förtjusta. Barcelonas Sergio Busquets och Real Madrids Sergio Ramos samlades tillsammans med övriga lagkaptener i de spanska ligaklubbarna för ett möte.

”Det finns ett antal problem som oroar dem alla. Spelarfacket och spelarna kan inte förstå hur La Liga fattat ett sådant ensidigt beslut om att spela en match i USA. Spelarna är både överraskade och upprörda över att inte bli rådfrågade i ett avtal som direkt påverkar dem. La Liga har med sina beslut tagit längre avstånd från fansen, något som skadar både underhållningen och det viktiga med fotbollen”, står att läsa i ett uttalande från spelarfacket.

Hotade med spelarstrejk

Efter mötet öppnade spelarfackets president David Aganzo till och med för en spelarstrejk. Men protesterna till trots, nu är det klart vilka lag som kommer att göra upp i USA. Enligt den katalanska tidningen LÉsportiu kommer Barcelona möta Girona på Hard Rock Stadion i Miami.

”Alla till Miami” anger tidningen på sin förstasida och skriver att matchen kommer att spelas den sista helgen i januari.

Detta kan alltså bli den första spanska ligamatchen på amerikansk mark.

Enligt La Ligas president Javier Tebas kommer det att spelas ligamatcher i Nordamerika de kommande 15 säsongerna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga

USA