Kritiken mot Olsen: ’Inte tillräckligt bra’

avMartin Tolén

Får högst betyg – men sågas av experten

Högst betyg av Gazzetta dello Sport.

Men efter tre matcher har italienske fotbollsexperten Carlo Garganese sett tillräckligt.

”Robin Olsen är inte tillräckligt bra. En korpenmålvakt hade gjort det bättre”, skriver han på Twitter.

Robin Olsen, 28, har fått en tuff start på ligasäsongen med Roma.

Efter den hållna nollan borta mot Torino i premiären kom tre insläppta mål inom loppet av 19 minuter hemma mot Atalanta i måndags.

Och i går kom nya motgångar för Olsens Roma.

Laget föll borta mot Milan efter att hemmaanfallaren Patrick Cutrone avgjort matchen på tilläggstid.

Högst betyg av Gazzettan

Och kravbilden på den svenske målvakten är hög.

Olsen värvades in som Alisson Beckers (då världens dyraste målvakt genom tiderna) ersättare och svarade för flera fina parader i går.

Tidningen Gazzetta dello Sport ger Olsen högst betyg av samtliga Romaspelare med sina 6,5.

”Stilistiskt ser det inte vackert ut, men det var en väl genomförd match utan chans på de båda målen (även om han borde dominera sitt lilla målvaktsområde mer vid det första målet) och svarade för totalt tio räddningar. Svensken räddade Roma från en halv katastrof”, skriver tidningen i sin motivering.

Men trots det råder det delade meningar om Olsens kapacitet. Övriga tidningar och nyhetsbyråer, så som Il Messaggero och italienska Eurosport, håller sig till medelbetyg för svensken och anmärker på flera saker i spelet.

”En korpenmålvakt bättre”

Bland annat nämns ett tveksamt ingripande, vid ställning 1–1, när Gonzalo Higuain sprang sig fri från närmare halva planen.

Olsen rusade först ut, men tvekade vid egen straffområdeslinje och blev enkelt rundad av argentinaren som rullade in bollen i öppet mål. Efter en stund dömdes dock målet bort på grund av offside, med hjälp av VAR.

Och efter den situationen – tillsammans med insatserna i de övriga matcherna – tycker sig italienske fotbollsexperten Carlo Garganese ha sett tillräckligt. Han tycker inte att Olsen håller måttet för spel i Roma.

”Okej, jag har sett tillräckligt av Robin Olsen. Han är inte tillräckligt bra. En korpenmålvakt hade gjort det bättre och kommit ut från linjen. Kunde enkelt ha stoppat det Higuain-målet. Om Romas målvaktstränare kan göra även Olsen till en stjärna är han ett riktigt geni”, skriver Garganese på Twitter.

Olsens nästa uppdrag blir landskamperna mot Österrike och Turkiet med det svenska landslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM

AS Roma

Serie A