Efter Ronaldos misstänkta våldtäkt – kvinnan talar ut

Der Spiegel: kvinnan talar ut trots tystnadskravet

Enligt Der Spiegel har Cristiano Ronaldo köpt en amerikansk kvinnas tystnad efter en påstådd våldtäkt.

Nu talar hon trots det ut i den tyska tidningen som dessutom publicerar ytterligare uttalanden från Ronaldo i utredningen.

”Hon sa nej och stopp flera gånger”, ska portugisen ha sagt enligt Der Spiegel.

Det var i april 2017 som tyska Der Spiegel, med hjälp av dokument från det så kallade Football Leaks, skrev att Cristiano Ronaldo 2009 ska ha våldtagit en kvinna på ett lyxhotell i Las Vegas och senare köpt hennes tystnad för motsvarande 2,7 miljoner kronor.

Ronaldo förnekade historien då och gick till hård motattack mot den tyska tidningen.

Men nu kliver den amerikanska kvinna fram själv och talar ut om händelsen. Hon heter Kathryn Mayorga, är nu 34, och har bestämt sig för att i ett civilmål försöka få tystnadsavtalet hävt. Mayorga har anlitat en ny advokat, Leslie Mark Sovall, som i försöket att häva tystnadsavtalet hävdar att Kathryn Mayorga inte var psykiskt tillräknelig när miljonavtalet skrevs på.

– Jag har haft allvarliga sammanbrott och gång på gång klandrat våldtäkten för det. Jag skyller på honom och jag skyller på mig själv som skrev på det där avtalet, säger hon till tidningen och berättar dessutom om efterspelet till händelsen där Ronaldo ska ha bett om ursäkt för det påstådda övergreppet.

”Hon sa att hon inte ville”

– Han gick ner på knä och sa: ”99 procent av mig är en en bra kille, men jag vet inte vad det är med den där sista procenten”.

När polisutredningen drogs igång 2009 fick Ronaldo svara på ett stort antal frågor från sina advokater, enligt Der Spiegel. Svar, som tidningen tagit del av, där Ronaldo både förnekar helt i vissa fall men också svar där Ronaldo i vissa fall ser ut att erkänna att han gått över gränsen.

Bland citaten i svaren på frågorna finns:

”Hon sa att hon inte ville, men hon gjorde sig tillgänglig”.

”Hon sa nej, gör det inte. Jag bad om ursäkt efteråt”.

”Påståendet är motbjudande”

Der Spiegel har sökt svar från Ronaldo och hans representanter i 18 månader utan att få det. Men efter att tidningen publicerat nyheten och medier runt om i världen vidarerapporterat den skickade advokatfirman som företräder Cristiano Ronaldo, Schertz Bergmann Rechtsanwälte, ut ett uttalande där man fördömer publiceringen.

”Rapporteringen i Spiegel är uppenbart olaglig. Det bryter mot vår klients personliga rättigheter på ett exceptionellt allvarligt sätt” skriver man bland annat och hotar med en stämning som ska motsvara ”överträdelsens allvar”.

”Och det är förmodligen en av de allvarligaste kränkningarna av den personliga integriteten på senare år”, skriver advokatfirman.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.