GUIDE: Inför Real Madrid-Atlético Madrid

Förväntade startelvor, form och frågetecken inför stekheta derbyt.

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Stekhett derby!

Sportbladet sänder Real Madrid-Atlético Madrid.

Här ger vi er alla förutsättningar inför stormatchen.

Derbyfest på lördag! Sportbladet sänder Roma-Lazio och Real Madrid-Atlético Madrid i samarbete med Strive


Real Madrid

Förväntad startelva:

(4-3-3)
Courtois – Carvajal, Ramos, Varane, Nacho – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema, Bale

Inledning av säsongen:

I stort sett: helt okej, förstås. Ett Ronaldo-löst Real Madrid flög fram i inledningen med tre raka segrar och 10-2 i målskillnad. I Europa: 3-0 mot Roma som kunde ha varit 7-0. Ett intensivt, högt pressande Real Madrid har visat upp en tempostark fotboll. Men på senare tid har det börjat kärva.

Formen:

Real Madrid har haft svårt mot Sevilla de senaste åren och havererade fullständigt när lagen möttes i onsdags. Barcelona hade förlorat, men Madrid tog alltså inte chansen att häva sig upp i tabelltoppen. 0-3 var ett helt rättvist resultat när ett slappt och slarvigt Madrid kördes över av hemmalaget. En seger mot Atlético Madrid är ett måste: Real tappar inte poäng i två raka ligamatcher. Stämningen runt klubben just nu är försiktigt orolig.

Utropstecken:

Faktumet att offensiven, bortsett från i debaclet mot Sevilla, inte ser ut att lida i Cristiano Ronaldos frånvaro. Kanske känner sig spelare som Isco, Bale, Benzema och Asensio friare i halvgudens frånvaro?

Frågetecken:

Det finns ett helt gäng. Dani Carvajal (osäker) och formsvage Marcelo missar troligtvis derbyt, vilket gör att Nacho och Odriozola kanske får inleda tillsammans på flankerna. Det är förstås en verklig försvagning. Lagets kanske viktigaste spelare i offensiven, Isco, är dessutom borta.
Målvaktsposten, då? Vem ska egentligen stå av Coutois och Navas. Belgaren släppte in tre kassar senast, men kan i grunden inte beskyllas för förlusten mot Sevilla.

Atlético Madrid

Förväntad startelva:

(4-4-2)
Oblak – Juanfran, Gimenez, Godín, Hernandez – Lemar, Saul, Thomas, Koke – Griezmann, Costa

Inledning av säsongen:

Helt okej, men inte mer, måste man säga. Hänger – precis som vanligt – på Barcelona och Real Madrid, men är några pinnar bakom. Det har varit lite för många poängtapp, men de gynnas förstås av rivalernas oväntade förluster i den senaste omgången.

Formen:

Inledningsvis hade Atlético det alldeles för svårt med målskyttet. Nu ser det bättre ut: fem fullträffar i de två senaste ligamatcherna är förstås ett fall framåt.

Utropstecken:

Den utmärkta statistiken mot Real Madrid de senaste åren. Atlético har inte förlorat på Bernabeu sedan 2012/13 – det är fem raka bortamatcher utan torsk.

Frågetecken:

När ska Diego Costa börja göra mål i ligan? Den rekordköttige centern är duktig i spelet men står fortfarande noterad för noll fullträffar den här säsongen och har inte gjort mål i ligan sedan februari. Han måste börja trampa igång och avlasta Griezmann om Atlético ska kunna hävda sig i tabelltoppen. Traditionellt sett har han haft lätt mot just Real Madrid – kan historien upprepas?

Foto: TT
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM