Daniel Sturridge poängräddare för Liverpool

Inbytt i 86:e minuten.

Tre minuter senare räddade Daniel Sturridge Liverpools förlustfria svit i toppmötet med Chelsea – med ett drömmål.

– Jag ger allt de minuter jag får, säger Sturridge som också avslöjade vad han sa till Chelseas assisterande tränare Gianfranco Zola efter slutsignalen.

Toppmötet mellan Chelsea och Liverpool levde upp till de högt ställda förväntningarna.

I ett högkvalitativ match såg det länge ut som att planens kanske mest högkvalitativa spelare skulle få sista ordet. Eden Hazard satte nämligen 1–0 på ett friläge efter 25 minuters speltid.

Hazard tryckte in bollen lågt ner till höger från svår vinkel. Hans sjätte mål på de fem senaste Premier League-matcherna och hans nionde på de sju senaste tävlingsmatcherna för klubb och landslag.

– Det är helt fenomenalt. Det kan väl sägas att Alisson kanske ska kunna rädda det studsskottet men det är anfallet som är grejen, säger Erik Niva i Viasat och hyllar Hazard som världens kanske bästa spelare just nu:

– Han är alltid, alltid farlig. Liverpool gör väldigt mycket rätt för att bromsa honom, men så bra som han är just nu så går det inte att hålla honom tyst i 45 minuter.

Drömmål satte punkt

Hazard hade sedan läge att sätta 2–0 i andra halvlek men då räddade Alisson. Det blev också startsignalen på en forcering från Liverpool.

Mohamed Salah byttes ut för Xerdan Shaqiri som borde kvitterat när han fick ett helt öppet läge från sju meter men missade. Kort senare räddade David Luiz Roberto Firminos nick på mållinjen.

Jürgen Klopps sista drag blev att byta ut James Milner och sätta in Daniel Sturridge med 86 minuter spelat.

”Fantastiskt mål”

Två och en halv minut senare vände Sturridge upp och böjde in ett drömmål med vänsterfoten i höger kryss.

– Ett helt fantastiskt mål och en påminnelse om hans begåvning men det går samtidigt inte att komma ifrån känslan att han slösat bort allt, säger Erik Niva i Viasat.

Daniel Sturridge själv var ödmjuk.

– Det är ett fint mål. Det är ett lagspel och jag ger allt under de minuter jag får chansen.

Efter matchen var Sturridge framme hos Gianfranco Zola, assisterande tränare i Chelsea.

– Jag sa bara att jag kollat hans videor, han är en legend, säger han.

Liverpool håller därmed i sin förlustfria svit och ligger tvåa på samma poäng, 19, som Manchester City. Chelsea skuggar på 17 poäng på tredjeplats.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.