... men Nanne tror att Elm blir kvar

FOTBOLL

”Han är klok nog”

Foto: Bildbyrån
Det gjorde du bra, grabben... Eller? Mattias Jonson klappar Rasmus Elm på kinden.

Kalmar. Alla rycker i honom.

Men Nanne Bergstrand hoppas och tror han får behålla Rasmus Elm hela säsongen:

– Rasmus är den enda spelare i Sverige som skulle kunna vara så förståndigt att han stannar säsongen ut i en sådan här situation.

Rasmus Elm spelar just nu i en egen division. Sportbladet ger honom fem plus i betyg i matchen mot Djurgården – och det är inte enbart för två klassmål – utan för spelet över hela planen.

När han byttes ut i den 82:a minuten fick han stående ovationer av den annars så kräsna Kalmarpubliken.

– Första gången jag får det. Alltid roligt med uppskattning, säger Rasmus Elm.

Står inte över CL-kvalet

På onsdag spelar Kalmar FF klubbens största match i historien – CL-kvalet mot Debrecen – och det har ryktats om att Rasmus Elm skulle sparas i den matchen för att inte låsa honom för Europaspel med en eventuell proffsklubb. Så gjorde klubben i fjol när Cesar San­tin stod över i Uefa-cupen för att sedan skriva på för FC Köpenhamn.

Men enligt både Nanne Bergstrand och huvudpersonen själv finns inga sådana planer den här gången.

– Jag lever i nuet och har inte ens tänkt tanken på att inte spela på onsdag, säger ”Lill-Elm”, som nu gjort sju mål på 14 matcher.

Nanne Bergstrand är inne på samma linje.

– Vi ska spela med bästa laget. Vi har inte fört någon diskussion om något annat. Jag hoppas att han kan stanna hela säsongen hos oss. Han blir absolut inte sämre om han är kvar i ett halvår.

”Jag spelar i Kalmar”

Tror du att han stannar?

– Jag vet inte, men han är den enda spelare i Sverige som skulle kunna vara så förståndig att han stannar säsongen ut i en sådan här situation. Alla andra hade tagit ett annat beslut.

Rasmus Elm själv har inte bestämt sig.

– Jag spelar i Kalmar nu och gör det till jag bestämmer mig för något annat. Allt beror på vad det kommer för bud, och vem som kommer med det. Just nu har det inte hänt något nytt.

Men din form är bättre än någonsin?

– Ja, jag har fått en kick av allt landslagsspel och har spelat med bra medspelare och motståndare. Jag har försökt ta med mig tempot hem till Kalmar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar FF