”Det är klart att det är tungt nu”

FOTBOLL

Kris – då ger Sjölund fansen ett glädjebesked: Jag stannar

BORÅS. Fast förankrat i bottenstriden efter ytterligare en förlust.

Men här är en glad nyhet för de hårt prövade Djurgårdssupportrarna.

– Som det ser ut nu blir jag kvar i Djurgården åtminstone säsongen ut, säger mittfältsstjärnan Daniel Sjölund.

Det har kommit bud från IFK Göteborg och Elfsborg, och intresseförfrågningar från utlandet.

Men med fem dagar kvar av det svenska transferfönstret tyder allt på att Djurgårdens mittfältsklippa Daniel Sjölund blir kvar hos stockholmarna, åtminstone resten av säsongen.

– Jag har haft lite kontakt med IFK Göteborg, pratade med Håkan Mild för en vecka sen ungefär, säger han.

Kan förlänga

Och sedan dess har de skrivit kontrakt med tre nya spelare?

– Jag har ingen aning om hur det påverkar mig, men det känns inte som att det är något på gång. Som det ser ut nu blir jag kvar i Djurgården. Det har kommit intresseförfrågningar från utlandet, men inget som varit så intressant att jag känt att det varit värt att sticka.

Är Djurgården ute ur bilden till nästa säsong?

– Absolut inte, jag har spelat länge i klubben och har ett Djurgårdshjärta. Så det finns så klart möjligheter att jag kommer att förlänga mitt kontrakt med dem också.

Även om ni fortsätter harva i botten?

– Det är klart att vi behöver stärka upp laget, och det har jag sagt ett tag nu. Till viss del påverkar det ju även mitt beslut så klart, när jag ser om Djurgården satsar eller inte.

Sjölund behövs hos blåränderna. När Elfsborg fullständigt körde över dem i den första halvleken var han en av få som lyckades stå upp.

Och det var även han som gjorde 1–0 på den straff som Anders Wikström klantigt gav bort precis innan pausvilan. Men med tolv minuter kvar inleddes det stora raset.

”Känns bättre”

– Det är klart att det är tungt nu när vi är så nära poäng. Men Elfsborg är jättebra och tvingar oss att springa och jaga oerhört mycket.

Trots tre mål i baken i slutskedet ser han ändå positivt på hösten.

– Det är en stor skillnad mot hur det såg ut i våras. Nu vet vi var vi har varandra och vilka ytor vi ska täcka upp. Det känns mycket bättre.

Nu väntar lättare motstånd i form av Gefle, Hammarby och Örebro.

– De kommande matcherna är viktiga för oss. Vi har varit bra hemma på slutet, och spelar vi bara som hemma mot Elfsborg senast så kommer vi att plocka många poäng framöver, säger Daniel Sjölund.

ARTIKELN HANDLAR OM