”Zlatan kommer passa in perfekt”

Foto: NYA VÄNNER Spelevinken Gerard Piqué, träningsnarkomanen Puyol och divan Thierry Henry. Där är några av Zlatans nya lagkamrater i Barcelona. Tidningen Marcas Barcelona-expert tror att Zlatan inte kommer att ha några problem att passa in – så länge han följer reglerna. OBS! BILDEN ÄR ETT MONTAGE.
FOTBOLL

BARCELONA. En samling superstjärnor som styrs med järnhand av tränaren Pep Guardiola.

Men stämningen i FC Barcelona beskrivs ändå som hyfsat familjär – och nu flyttar den store problemmakaren Samuel Eto’o till Inter.

– Om Zlatan Ibrahimovic följer reglerna kommer han inte att ha några problem att passa in i gruppen, säger tidningen Marcas Barcelonaexpert Gemma Herrero.

Sportbladet har genom att prata med personer inom klubben och reportrar som på daglig bas följer laget kartlagt svenskens nya lagkamrater.

Barças kärna består av de katalanska spelarna samt de som kommer utifrån och som fått sin fotbollsuppfostran i klubben.

De utländska spelarna som inte behärskar spanska kan till en början få det svårt att bli en i gänget. Få personer i laget pratar engelska, så att snabbt lära sig språket är väldigt viktigt.

”Hårdare regler”

Efter den historiska trippeln i våras är det inget fel på stämning i omklädningsrummet. Annat var det föregående säsong.

– Det var ett kaosartat år. Inga titlar och ständiga rykten om spelare som var ute och festade alldeles för ofta. Förre tränaren Rijkaard körde en liberal stil. Med Guardiola är det hårdare regler, mer strikt. Och nu försvinner ju Eto’o, han var ofta ett problem, säger Gemma Herrero på tidningen Marca och tror att Zlatan Ibrahimovic kommer att smälta in bra i sin nya miljö.

– Han är professionell och dessutom finns det ingen konkurrenssituation som kan skapa konflikter. Bojan är väldigt ung (snart 19) och kan ju inte bli arg på Zlatan om han inte får spela. Kompetensmässigt är de på helt olika nivåer, säger Gemma Herrero. Markus Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga