SKA HYLLAS AV 50 000 på CAMP NOU

FOTBOLL

Ibra presenteras i Barcelona på måndag: ”Blir show á la Ronaldo”

1 av 9 | Foto: Foto: BILDBYRÅN, AP
Välkomnas som en hjälte Här på mäktiga Camp Nou ska Zlatan presenteras för fansen på måndag. Minst 50 000 åskådare väntas. ”Han är en av de strörsta spelarna i världen och förtjänar att hyllas som en sådan”, säger journalisten Rouro på El Mundo Deportivo.

BARCELONA. Enligt uppgifter i natt åker Zlatan Ibrahimovic till Barcelona på söndag.

Där väntar först läkarundersökning och sedan kontraktsskrivning.

På måndag kväll kan han bli presenterad på Camp Nou inför minst 50 000 supportrar.

– Det blir en show á la Cristiano Ronaldo, säger journalisten Cordula Roura på El Mundo Deportivo.

Enligt Sportbladets källor i Barcelona pågår det intensiva förberedelser inför svenskens ankomst, som troligen blir på söndag. Ett läkarteam står redo för att genomföra omfattande tester, klubbens advokater har utformat ett femårskontrakt som bara ska signeras och tröjor med nummer nio på ryggen ska prydas med Ibrahimovics namn och göras klara för omgående distribution.

”Inte vem som helst”

Samtidigt görs Camp Nou i ordning, en ny gräsmatta är på plats och presidenten Joan Laporta planerar vad han ska säga när prestigevärvningen presenteras. Om allt går som klubben har tänkt sig gör Zlatan Ibrahimovic entré på sin nya hemmarena på måndag kväll inför Barcelonas hängivna supportrar.

– Det kommer troligen runt 50 000, kanske fler. Det blir en show á la Cristiano Ronaldo, som när han presenterades för Real Madrid. Zlatan är inte vilken spelare som helst, han är en ”crack”, en av de allra största spelarna i världen. Han förtjänar att hyllas som en sådan och fansen kommer inte att svika honom. Henrys presentation för två år sedan var stor, men jag tror att den här blir större, säger Cordula Roura på tidningen El Mundo Deportivo.

Tränar på tisdag

Presentationen beräknas pågå i omkring 40 minuter och inleds normalt med ett tal av presidenten Joan Laporta där han välkomnar Ibrahimovic, som har på sig sin nya matchdress. Sedan är det troligt att svensken får ta över mikrofonen.

Vill han imponera på publiken säger han några meningar på katalanska. Han kommer också att jonglera med bollen och skjuta upp ett gäng plastbollar på läktaren. Allt inför 100-tals smattrande fotoblixtrar och rullande tv-kameror. En presskonferens är också inplanerad.

Zlatan Ibrahimovic tränar förmodligen med sina nya lagkamrater på tisdag, som också är en backup-dag för presentationen. På onsdag åker FC Barcelona på träningsläger till Los Angeles. Med världens näst dyraste spelare genom tiderna i en av huvudrollerna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A