Zlatans nya lön: 103 miljoner/år

FOTBOLL

Kontraktet med Barcelona är klart – nu väntar Zlatan Ibrahimovic bara på Samuel Eto’o.

I natt spelade Ibra en dryg halvtimme mot mexikanska Club America i vad som förmodligen blir hans sista match för Inter.

Foto: Zlatan blev straffläggare i går efter oavgjort vid full tid mot Club America.

Enligt flera uppgifter är alla detaljer i Zlatans kontrakt nu helt klara.

Den svenske superstjärnan har enligt Sportbladets uppgifter fått ett femårskontrakt med Barça som kommer att ge honom en årslön på nio miljoner euro, motsvarande 103 miljoner svenska kronor. Med det blir han Barcelonas näst bäst betalde spelare efter Leo Messi, som i nuläget håller på att omförhandla sitt kontrakt med de katalanska Champions League-mästarna.

Affären nära

Det enda som kan stoppa affären är om Samuel Eto’o väljer att nobba kontraktsförslaget från Inter. Men enligt flera uppgifter från både Spanien och Italien är det inte sannolikt i nuläget. När Barcelonas president Joan Laporta intervjuades av TV3 Catalunya i går använde han ett språk som tyder på att affären redan var klar.

– Samuel Eto’o kommer till en av de största klubbarna i världen, med en tränare som verkligen vill honom i laget och en ordförande, Massimo Moratti, som också visat entusiasm för att ha honom i sitt lag, säger han.

La en straff

I natt förlorade Inter med 5–6 efter straffar i en träningsmatch mot mexikanska Club America. Zlatan Ibrahimovic började på bänken, men kom in i den 56 minuten och fick lägga en straff i vad som sannolikt var sista matchen med Inter.

– Allt pekar på att det här är det sista vi ser av Ibra i Inter-tröjan, säger en källa i Milano till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga