Nobbar Europa – kan förlänga med Seattle

FOTBOLL

Fredrik Ljungberg: ”Så kan det bli, jag trivs verkligen”

Livet leker för Fredrik Ljungberg i Seattle. Nyligen uttagen i ligans All Star-lag funderar nu supersweden på en kontraktsförlängning med Sounders.

– Det kan vara ett alternativ, jag trivs verkligen här och älskar staden, säger ”Freddie” till Tacoma News Tribune.

Fredrik Ljungberg.

Fredrik Ljungberg, 32, håller på att hitta tillbaka till storformen i Seattle Sounders. Nyligen utsågs han till Major League Soccers bäste spelare av fansen – och belönades med en plats i det All Star-lag som ska möta Everton.

– Det är en stor ära. Vi har inte detta i Europa så det blir en ny erfarenhet för mig. Det ska bli kul att spela, och intressant att möta ett engelskt lag, säger Fredrik Ljungberg till Seattles hemsida.

”Fredrik har gjort klart att han trivs jättebra”

Under den senaste månaden har flera europeiska klubbar tagit kontakt med Ljungbergs agent Claes Elefalk för att höra vilka möjligheter det finns att få loss svensken.

– Det stämmer, men de diskussionerna har vi klarat av ganska snabbt eftersom Fredrik har gjort klart att han trivs jättebra i USA och inte vill flytta, säger Elefalk till Sportbladet.

Seattle: Vill inget hellre än att förlänga med ”Freddie”

– Självklart känns det bra och smickrande att de stora klubbarna vill att jag ska komma tillbaka. Men jag trivs jättebra här och vill spela klart mitt kontrakt, säger Ljungberg till Seattles hemsida.

Ännu ett bevis på att ”Freddie" trivs i Seattle är att han ställer sig positiv till en förlängning av hans tvåårskontrakt. Seattle Sounders general manager och delägare Adrian Hanauer säger i en amerikansk lokaltidning att han inget hellre vill än att förlänga Ljungbergs kontrakt.

– Det kan vara ett alternativ, det är goda nyheter från Adrian, säger Ljungberg.