Dif överklagar

Djurgården överklagar straffet efter kvalskandalen

Djurgården straffades med böter – och spel inför tomma läktare i en match – efter kvalskandalen mot Assyriska.

Nu meddelar Dif att man överklagar Fotbollförbundets beslut.

– Vi har haft en lång diskussion och vi har fattat ett enigt beslut i styrelsen, säger Djurgårdens ordförande Tommy Jacobson till dif.se.

En match utan publik och böter på 200 000 kronor. Så straffade Fotbollförbundets disciplinnämnd Djurgården efter kvalskandalen på Stockholms Stadion i höstas.

Nu meddelar Djurgården på sin hemsida att klubben överklagar beslutet.

Dif: Viktigt att detta omprövas

Klubben betonar att man inte vill fly sitt ansvar som arrangör men tycker att man har gjort allt i sin makt för att garantera säkerheten på arenan.

– Vi kommer säkert få mycket kritik för det här, och vi kommer ta ansvar för det straff vi kommer få. Att överklaga var inget lätt eller självklart beslut, säger Tommy Jacobson.

Han fortsätter:

– Vi ville sätta upp staket men polisen förbjöd oss. Var går vår gräns och var går polisens? Det vill vi att man ska bestämma nu.

Det finns också en annan orsak till att Djurgården senast måndagen 28 december kommer lämna in överklagandet.

Dif: Vi blev dubbelbestraffade

Så här skriver klubben på sin hemsida:

”Vi anser att beslutet som sådant strider mot regelverket då en dubbelbestraffning för samma förseelser har skett samt att två påföljder har utdömts, trots att det i idrottens regelverk finns ett uttryckligt förbud mot detta”.

Överklagar till Riksidrottsnämnden

Djurgården tycker att det är viktigt att ärendet omprövas i högre instans för att i framtiden lättare kunna hantera sådana här ärenden. Överklagandet kommer skickas in till Besvärsnämnden och Riksidrottsnämnden.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN