Barsoms överfall

Av: Jonatan Fast

Publicerad:
Uppdaterad:

Fredrikstads Abgar Barsom anmäls av Odd Grenland efter den otäcka tacklingen

Abgar Barsom sänkte Odd Grenlands John Anders Bjørkøy med en våldsam axeltackling mot huvudet. Nu anmäls Fredrikstadsspelaren till Tippeligans disciplinnämnd.

Faximil från Aftenposten.
Faximil från Aftenposten.

Incidenten inträffade i den norska ligan för ett par veckor sedan: Odd Grenlands John Anders Bjørkøy gick i backen och såg minst sagt groggy ut efter en våldsam tackling av Fredrikstads Abgar Barsom, bland annat med ett förflutet i Djurgården. Nu anmäls Barsom till norska ligans disciplinnämnd.

”Har problem med balansen”

John Anders Bjørkøy lider fortfarande av sviterna efter tacklingen, som endast resulterade i frispark för Odd Grenland-spelaren.

– Jag kan gå 100 meter om dagen, max. Sedan måste jag vila, säger Anders Bjørkøy som också berättar att han har problem med balansen och känner av yrsel och trötthet.

Odd Grenland-direktören Hans Erik Utne förklarar för NTB varför klubben anmäler Abgar Barsom.

”Det är en svår situation”

– Som skadan har utvecklat sig tycker vi att det är rätt att lyfta saken och få frågan belyst. Det är ingen annan som har gjort det, säger Hans Erik Utne.

För Varden förklarar den norske förbundsbossen Sondre Kåfjord hur han ser på tacklingen:

– Det är en svår situation. Vi ska vara försiktiga med att ompröva domarens beslut. Men jag tycker heller inte om sådana där tacklingar, mer vill jag inte säga förrän det här blir ett ärende, säger Kåfjord.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.