Allsvenskan i fotboll

Stahre redo för första testet

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

”Vi ska styra matcherna”

Han tog över under stort rabalder.

Nu är det dags för första testet.

Och Mikael Stahre ser fram emot försäsongspremiären.

– Efter det här får vi en chans att se vad vi måste jobba med, säger han till sportbladet.se.

Foto: AIK:s nye tränare Mikael Stahre.

Han gjorde Väsby till ett mycket spelande lag. Nästan ett för mycket spelande lag. I superettan rullades det boll i alla lägen. Frågan är om AIK kommer att bli ett lika extremt spelande lag ända nerifrån backlinjen upp till anfallslinjen under Mikael Stahres ledning som Väsby var?

– Min filosofi är att vi ska ha ett bra passningspel och styra matcherna, men vi drog det kanske till sin spets i Väsby eftersom vi kände att det var enda möjligheten vi hade att klara oss kvar. Vi ska försöka ha en kombination av det och ett rakare, längre spel i omställningsfasen. Kan man utnyttja den längre bollen ibland så blir man inte lika lättläst, säger han.

Tuffare på Råsunda

Att spela vackert med stora risker är en sak i ett lag som Väsby där kraven är små och ett helt annat i ett lag som AIK där en felpassning kan kosta burop av den stora publiken på Råsunda. Det är Mikael Stahre givetvis medveten om.

– Samtidigt så kan man inte börja tumma på sin filosofi för att man är rädd för att ta fel beslut. Då blir jag inte trovärdig som tränare.

Du måste tillåta spelarna att göra misstag?

– Så är det ju alltid, de där klassiska klyschorna.

En första bild av Mikael Stahres filosofi och lagbygge får publiken i morgon då AIK möter Mariehamn i säsongens första träningsmatch, en match som sänds i S24 på sportbladet.se.

– Vi är ju precis i säsongens linda. Men det kommer att bli jättekul att vi kommer igång. Efter den här första matchen får man ju chansen att se vad vi måste jobba med för att utveckla laget.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

AIK

AIK Fotboll

Mikael Stahre