Dömd för våldtäkt – nu sparkas han

FOTBOLL

Syrianska väljer att utnyttja klausul – Mensah tvingas bort

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Michael Mensah.

Michael Mensah, 28, ska ha misshandlat och våldtagit sin fru.

Tingsrätten dömer honom till två års fängelse – och hans klubb, Syrianska FC, väljer nu att bryta avtalet med omedelbar verkan.

– Vi nyttjar en klausul som vi har i hans kontrakt, säger Andreas Temiz, ordförande i Syrianska FC.

Mensah anklagades redan 2005 för att ha misshandlat sin hustru framför deras barns ögon. 2008 ska han också ha våldtagit frun två gånger.

I går föll domen och ghananen får två års fängelse och ska betala 93 500 kronor i skadestånd.

Ingen teknisk bevisning

Våldtäkterna ska ha genomförts i parets gemensamma hem då de ännu var ett par, vilket de inte är längre. Ingen teknisk bevisning finns, men vittnen anses ha styrkt kvinnans ord.

Ändå tycker Mensah att domen är felaktig och vill driva fallet vidare.

– Han är djupt besviken på domen och ser den som mycket orättvis. Jag har fått i uppdrag att överklaga, säger advokaten Leif Persson till Sydsvenskan.

– Jag har inte hunnit läsa igenom domen eftersom jag fått den i dag. Men jag är förvånad, bevisningen är väl tunn. Nu har jag tre veckor på mig att lämna in ett överklagande så jag har god tid på mig att penetrera domen.

Det var i vintras, då Mensah tillhörde Trelleborg, som polisen grep honom under lagets träning. Han fördes bort från planen och lagkamraterna, frihetsberövades i två dygn och bytte sedan stad och klubb när han väl släpptes.

Förnekar brott

Hela tiden har han förnekat att han ska ha begått något brott.

På onsdagsförmiddagen offentliggjorde spelarens nuvarande klubb, Syrianska FC, att de väljer att bryta avtalet med honom.

– Misstankarna förelåg innan spelaren kom till klubben och när dessa nu har resulterat i en fällande dom nyttjar vi en klausul som vi har i hans kontrakt, säger Andreas Temiz, ordförande i Syrianska FC, till klubbens hemsida.

Fotnot: Under onsdagseftermiddagen slutförs rättegången mot en annan allsvensk spelare, som står åtalad för våltdtäkt på en 18-årig kvinna.