”Jag är inte motiverad att spela några vänskapslandskamper”

Zlatan Ibrahimovic om framtiden i blågult – och det påstådda bråket med Messi

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic nej till svenska fotbollslandslaget står kvar.

Hur länge? Troligen fram till höstens EM-kval.

– Jag är inte motiverad att spela några vänskapslandskamper.

Svensken viftade också undan det påstådda bråket med Leo Messi.

– Vi skrattade bara åt det...

Barcelonas svenske anfallare står fast vid beslutet att inte spela med landslaget. Det blev tydligt på dagens presskonferens inför onsdagens Champions League-match mot Dynamo Kiev där Zlatan fick frågan hur han ser på saken.

– För tillfället spelar jag inte i landslaget. Jag har sagt att jag inte är motiverad eftersom det inte finns några viktiga matcher att spela och vi inte är i VM, säger han på dagens presskonferens inför onsdagens Champions League-match mot Dynamo Kiev.

Tyst från Hamrén

Ibrahimovic, 28, har inte heller haft någon ytterligare kontakt med Erik Hamrén efter samtalet för någon månad sedan då han meddelade den nye förbundskaptenen att han inte är aktuell för spel med Sverige.

– Nej, det har vi inte. Visst är det en ära att spela i landslaget, men jag har nått en nivå när jag känner att jag inte får ut något av det. Jag lägger energi på något som inte ger mig något tillbaka. Det är svårt att känna motivation när det inte finns några viktiga matcher att spela, säger Zlatan.

Men beslutet gäller inte för resten av karriären.

”Skrattade åt det...”

Något beslut om framtiden och nästa hösts EM-kval har han inte tagit.

– Det har varit så mycket andra matcher att koncentrera sig på och nu kommer klubblags-VM, så jag har inte haft någon tid att fundera på landslaget. Vad som händer nästa år får vi se. I dag vet jag inte hur det blir i framtiden.

Zlatan fick också frågan om hans påstådda konflikt med Leo Messi, som TV4:s Pontus Kåmark påtalade inför el Clásico för en dryg vecka sedan.

– Vi skrattade mest åt det. Någon försökte göra något bra av något dåligt, kanske för att bli känd. Man blir lätt känd om man säger mitt namn i Sverige, säger svensken.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN