Hysén – spelarnas val

avDavid Tanentsapf

Tobbe utsedd till vårens spelare: Det är en stor ära

Foto: VÅRENS KUNG Tobias Hyséns succévår med nio mål på tolv matcher har gett eko bland spelarkollegorna. Av 40 tillfrågade svarar 23 att ”Tobbe” varit vårens bästa spelare och hela 30 tror att han tar hem skytteligatiteln.

Spelarna har sagt sitt – Tobias Hysén har varit bäst i allsvenskan under våren.

I Sportbladets exklusiva enkät där 40 spelare tycker till om svensk fotboll är ”Tobbe” dessutom storfavorit till att ta hem skytteligatiteln.

– Det är en stor ära. Men jag tror inte jag vinner skytteligan om jag ska vara helt ärlig, säger han.

Tobias Hysén har spelat stor fotboll och stänkt in nio allsvenska mål

för serieledande IFK Göteborg under våren. Det gör att han kan titulera sig seriens bäste spelare så här långt enligt de allsvenska kollegorna.

Sportbladet har intervjuat 40 allsvenska spelare i en unik enkät som kommer att presenteras fortlöpande fram till den allsvenska omstarten på fredag. Den visar att hela 57,5 procent av spelarna tycker att Tobias Hysén är den som varit allra bäst i vår.

”Vad kul”

– Se där, vad kul! Sen är det väl lite så, att man får extra mycket cred när man gör mycket mål. Spelmässigt har jag haft perioder tidigare där jag varit lika bra. Men det är kul att det är de spelarna man möter varje vecka som svarar så här, det är en stor ära, säger han.

Vem tycker du själv har varit bäst?

– Det är många som varit bra. Tittar vi på vårt lag har både ”Sella” (Stefan Selakovic) och Pontus Wernbloom varit grymma. Vi har Wanderson i Gais och Obolo i AIK. Sen är jag väldigt förtjust i Labinot Harbuzi. Han har haft lite problem med skador tidigare men han har en enorm potential. Är han bara skadefri försvinner han nog ut ganska snart.

”Chansen finns”

Tobias Hyséns nio allsvenska mål betyder också att han delar skytteligaledningen med Wanderson. Och hela 75 procent av spelarna tror att ”Tobbe” kommer att dra det längsta strået

i den duellen.

– Kul, men jag tror inte jag vinner skytteligan om jag ska vara helt ärlig. Chansen finns och jag kommer nog vara med däruppe, men jag är ju ingen målskytt på det sättet, det finns de som är bättre målskyttar än mig. Wanderson gör ju allt i Gais, tar straffar och frisparkar, han blir farlig. Och Ivan Obolo kommer att kunna koncentrera sig på målskyttet mer när AIK värvat Dulee Johnson. Men ingen blir gladare än jag om jag vinner.

ARTIKELN HANDLAR OM