Chelsea-legendaren akut till sjukhus – kämpar för sitt liv

avFrida Fagerlund

Foto: Matt Dunham / AP

Ray Wilkins, 61, fördes akut till sjukhuset efter en förmodad hjärtattack.

Den förre Chelsea-spelaren vårdas i London och hålls nersövd.

”Det är oklart huruvida min far kommer överleva” säger sonen till Daily Mail.

Med 84 landskamper och spel i klubbar som Chelsea, Manchester United och Milan på CV:et är Ray Wilkins en legendar inom engelsk fotboll. Efter den egna karriären tog han steget till tränarsidan och coachade lag som QPR, Fulham och även Jordanien.

De senaste åren har Wilkins haft problem med hälsan och i juli i fjol genomgick han en bypassoperation. Under fredagskvällen fördes 61-åringen akut till sjukhuset efter en förmodad hjärtattack. Han hålls nu nersövd och sonen Ross Wilkins säger till Daily Mail att det är ovisst om hans far kommer överleva:

”Jag hoppas att alla kan respektera familjens önskan om att bli lämnade i fred under denna svåra tid. Det är oklart huruvida min kommer överleva detta.”

Hyllades av Ancelotti

Ray Wilkins var under åren 2008–2010 assisterande tränare i Chelsea. Först under Luiz Felipe Scolari, därefter Guus Hiddink och sedermera Carlo Ancelotti. Den sistnämnda beskrev Wilkins som en äkta Chelsea-legendar i sin biografi:

”Ray var unik, alltid närvarande, en ödmjuk själ och verkligen blå i blodet. Chelsea flödade i hans vener – utan honom hade vi inte vunnit någonting” skrev Carlo Ancelotti.

ARTIKELN HANDLAR OM