VM-motståndaren om Zlatans MLS-debut: ”Skrämmande”

Foto: Frank Augstein / TT / NTB Scanpix
Tottenhams Son Heung-min är Sydkoreas största stjärna

avMichael Wagner

FOTBOLL

Sverige premiärmotståndare Sydkorea räknar kallt med att Zlatan Ibrahimovic finns med när lagen möts i VM.

– Han är tillbaka. Det noterar vi med skräck, säger JC Lee på tv-kanalen SBS.

18 juni i Nizjnij Novgorod inleds Sveriges VM-äventyr i Ryssland.

Efter Zlatan Ibrahimovics debut och två mål i amerikanska MLS för LA Galaxy under lördagen förbereder sig premiärmotståndaren i VM, Sydkorea, för en utmaning med den svenske superstjärnan som motståndare.

Sportbladet har varit i kontakt med flera sydkoreanska reportrar som bevakar landslaget och hört om deras reaktioner på Ibrahimovics comeback och om de tror att anfallaren kommer vara med under VM.

”Måste ge honom chansen”

– Den svenske förbundskaptenen måste ge honom chansen eftersom Zlatan visade att han fortfarande kan prestera. Det finns flera andra bra spelare i svenska landslaget, men med Zlatan blir Sverige ännu starkare och en ännu mer skrämmande, säger Mihye Ko på Yonhap News.

– Eftersom vi har en svaghet i försvarsspelet så är det många som fruktar Sverige ännu mer med Zlatan i laget, säger Ko.

Kollegan Kyungdon Joo på nyhetsbyrån Yonhap lägger till:

– Zlatan har erfarenheten och stjärnglansen som sätter skräck hos motståndarna. Att ha honom i laget ger ytterligare frågor för Sydkorea kring hur Sverige kommer att använda honom och fler funderingar kring taktiken, säger Joo.

– Sydkoreanska landslaget kommer förbereda sig på att Zlatan spelar i VM. Zlatan kan vara ett lockbete och ge mer utrymme åt andra svenska spelare, till och med om han inte spelar, säger Kuyngdon Joo.

I VM-mötet mellan länderna kan det bli en intressant match i matchen mellan de båda superstjärnorna i Galaxys Zlatan Ibrahimovic och Tottenhams Heung-min Son.

Känd för taekwondo

Även om de sydkoreanska landslagsreportrarna fruktar en Ibrahimovic i svenska landslaget så är det också med förtjusning de noterade hans återkomst på fotbollsscenen.

– Han är tillbaka! Zlatan är väldigt populär i Sydkorea och berömd här för sina kunskaper i taekwondo och sina akrobatiska mål, säger JC Lee på tv-kanalen SBS.

Likt diskussionen kring Ibrahimovic och landslaget i Sverige så menar även de sydkoreanska sportreportrarna att det finns frågetecken kring Zlatan.

– Är superstjärnan Zlatan beredd att alltid offra sig för lagets bästa? Jag tvivlar, säger JC Lee.

När Sverige under förra veckan spelade mot Chile (1-2) och Rumänien (0-1) förlorade även Sydkorea mot Nordirland (1-2) och Polen (2-3).

– Den sydkoreanske förbundskaptenen Tae-young Shin säger att det skulle hjälpa vårt landslag om Sverige tar med Zlatan till VM med tanke på hans ego och karaktär, att det skulle skada Sveriges lagspel. Men personligen tror jag att Zlatan i VM är bra för Sverige och dåliga nyheter för motståndarna, säger Kyungdon Joo på Yonhap News.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM