Kennedy ska bli pappa – kan missa ödesmatchen

avKalle Karlsson

Publicerad:
Foto: JERKER IVARSSON
Väntar tillskottt i familjen.

Hammarby jagar den allsvenska kvalplatsen.

I kvällens match mot Brommapojkarna finns risken att laget får klara sig utan Kennedy Bakircioglü.

Hemvändaren ska bli pappa.

Kennedy Bakircioglü, 32, gjorde en bejublad comeback i Hammarby mot Ängelholm.

Nu har mittfältaren fått drygt en veckas träning kroppen – och är redo att se till att avståndet till Brommapojkarna minskar till åtta poäng.

– Kvalitetsmässigt såg vi direkt vad han besitter. Rent fysiskt blir han bättre och bättre, säger Hammarbys andretränare Carlos Banda.

Det är dock inte helt säkert att Kennedy kan spela kvällens match. Den förre landslagsspelaren ska bli pappa vilken dag som helst.

– Det är sånt vi inte kan påverka. Vi får se vad som händer under eftermiddagen och kvällen, men än så länge har vi inte fått några signaler om att det är på gång, säger Carlos Banda till Sportbladet vid lunchtid.

”Använder energin”

Hammarby fick en rejäl självförtroendeboost i senaste matchen mot Ängelholm. Nyförvärven Kennedy Bakircioglü och Erik Sundin imponerade och Söderstadion var utsåld.

– Det ser bra ut. Vi har haft ett uppehåll, vilket gör att man hinner samla ihop sig. Vi har försökt använda den energi till något positivt. Kennedy och Sundin kommer in med erfarenhet och det smittar av sig på de andra, säger Carlos Banda.

Känner ni att det är ”sista chansen” ikväll?

– Nej, jag tycker det är negativ laddning i den meningen, det är inget sånt vi har pratat om. Vi summerar när vi har spelat alla matcherna. 

Det har snackats om storpublik på Grimsta IP, men Brommapojkarnas klubbdirektör Ola Danhard tror inte på något rejält uppsving:

– Vi förväntar oss ungefär samma antal som det varit när vi mött Hammarby senaste åren: 4000, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan