Så peppade Zlatan Sana efter missen

avFredrik Jönsson, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 11

BERLIN/STOCKHOLM. Inhoppet kunde blivit perfekt med mål vid första touchen.

Men Tobias Sanas skott gick över och han blev utskälld av både Kim Källström och Johan Elmander.

Zlatan Ibrahimovic peppade dock Ajax–proffset.

– ”Ibra” kommer fram och säger ”kör på, kör på”, säger Sana till Sportbladet.

Med knappa kvarten kvar – vid underläge 3–4 mot Tyskland – gjorde Tobias Sana debut i det svenska fotbollslandslaget. Efter några minuter fick han ett ypperligt läge att bli kvitteringshjälte för Blågult.

Johan Elmander stressade Tysklands målvakt Manuel Neuer till ett misstag och Galatasaray–anfallaren fick kontroll på bollen och spelade till Sana. Målet var obevakat, men Ajax–spelaren sköt över.

Elmander tog sig för huvudet medan Kim Källström, som befann sig i andra delen av straffområdet, sprang fram till Sana och skällde på honom.

”Jag är lite ringrostig”

Sveriges lagkapten Zlatan Ibrahimovic peppade Sana efter missen.

– Nej, men jag hoppar in där, jag är lite ringrostig. Alla som har spelat fotboll vet hur det känns när man kommer in i en match direkt och det är första touchen jag får. Det enda jag tänker på när jag får bollen är: ”var noggrann nu, försök att vara noggrann och slå till på ett tillslag”, säger Sana till Sportbladet.

– Sedan får jag en feltouch, jag borde ha gjort mål. Det är inte så mycket att göra åt. Jag försöker bara köra på. ”Ibra” kommer fram och säger ”kör på, kör på”. Det är sådant som händer som fotbollsspelare. Det är sådant man får ta.

Hur känns det när Zlatan kommer fram och kramar om dig direkt?

– Nej, men alltså, det är klart att det är positivt. ”Ibra” är en stor idol för mig och att få spela på samma plan som han är stort. Men det viktigaste var att vi kvitterade till 4-4 för då kunde jag må bra igen, haha.

”Folk kokade bara”

Hur kändes det när det målet kom?

– Det var en lättnad. Jag tror inte bara att det var för min del, för att jag brände det där läget. Jag tror för hela teamet, det var bara: ”ousch schi”, galet. Man visste inte vad man skulle göra, det var extas. Jag ville springa en annan väg, jag såg alla andra. Det blev...folk kokade bara.

Var va du på väg?

– Jag vet inte. Jag ville bara springa till Elm för att han räddade min dag där, så jag sprang efter honom. Det var det viktigaste, för det var han som gjorde 4-4 och jag kan sova bra.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM